Linn Svahns jätteilska – rasar och ryter nu ifrån ordentligt mot värsta rivalen Kristine Stavås Skistad: ”Jag tycker att…”

Pikarna blir allt tätare och hårdare mellan Sverige och Norge under Tour de Ski.
Kristine Stavås Skistad var återigen ute och svingade, vilket får Linn Svahn att reagera.
– Det är respektlöst, säger Svahn till Expressen.

Det har alltid funnit en särskild konkurrens mellan svenska och norska skidåkare. Men under årets Tour de Ski har det verkligen hettat till, och utspelen kommer med allt jämnare mellanrum.

Skistads utspel

På senaste tiden har norskan Kristine Stavås Skistad skapat mycket rubriker här i Sverige. Dels för att hon i princip är den enda åkaren som kan utmana våra otroligt duktiga svenska sprinters i grenen. Men också för sina uttalanden, pikar, och kaxiga personlighet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, Kristine Stavås Skistad, längdskidor, Tour de Ski
240103 Kristine Stavås Skistad of Norway competes in women’s sprint qualification during Tour de Ski on January 3, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0824

Under semifinalen på sprinten i Davos körde Kristine Stavås Skistad över Emma Riboms skidor, vilket fick henne att ramla och därmed missa avancemang till finalen. De svenska tränarna protesterade mot detta i juryrummet men fick inget gehör då juryn såg det som en ”race incident”.

Efteråt valde Stavås Skistad, som lämnade Tour de Ski efter sprinten, att håna svenskarna på Instagram.
”Åker hem och tränar. Medan svenskarna håller på i juryrummet”, skrev hon.

Svahns ilska

Piken uppskattades inte av de svenska åkarna.
– Jag blev inte jätteförvånad. Det har vi sett förr. Jag tycker att det blir lite respektlöst och som salt i såren. Samtidigt får hon skriva vad hon vill, helt ärligt så bryr jag mig inte, säger Emma Ribom till Expressen.

– Hon verkar vilja vara ute och svinga på sociala medier, säger Frida Karlsson och menar att det är ”typiskt Kristine”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, Kristine Stavås Skistad, längdskidor, Tour de Ski
240102 Linn Svahn at a press event with Sweden during Tour de Ski on January 2, 2024 in Schiers. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0823

Linn Svahn, som vann sprinten i Davos efter en kamp mot Stavås Skistad i finalen, tycker inte att norskans utspel var okej.
– Jag tycker det är respektlöst. Om en åkare får en dag förstörd för en incident ska man ha väldigt mycket respekt i vad man säger efter. 
– Jag känner Emma och har svårt att se att hon ska ramla på det sättet hon gör om inget sker. Så bra vet jag att hon är. Det ska mycket till att man ska sätta sig på rumpan om inget sker, säger Svahn till kvällstidningen.

LÄS MER: Linn Svahn och Maja Dahlqvists hånfulla sågning – efter norska utspelet om rivalen Kristine Stavås Skistad: ”Beror kanske på…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev