Linn Svahn och Maja Dahlqvists hånfulla sågning – efter norska utspelet om rivalen Kristine Stavås Skistad: ”Beror kanske på…”

En norsk landslagstränare gick ut hårt till fördel för Kristine Stavås Skistad.
Utspelet får Linn Svahn och Maja Dahlqvist att skratta.
– Kanske i en annan sport, säger Dahlqvist till VG.

Gång på gång de senaste säsongerna har det varit en vanlig syn att det i världscupens sprintfinaler på damsidan återfinns flera svenskor, och norskan Kristine Stavås Skistad.

Norska utspelet

Det har också varit mellan Stavås Skistad och sprintstarka svenskor som Emma Ribom, Jonna Sundling, Linn Svahn och Maja Dahlqvist det stått mellan när det kommer till kampen om pallplatserna. Den här säsongen har det varit svenskorna som haft övertagit, med fyra sprintsegrar (Emma Ribom och Linn Svahn två vardera).

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, Maja Dahlqvist, Kristine Stavås Skistad, längdskidor, Tour de Ski
210109 Emma Ribom, Linn Svahn and Maja Dahlqvist of Sweden celebrate after the women’s cross country sprint final on January 9, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0109

Men Skistad vann sprinten i Trondheim, och har återfunnits på pallen i säsongens samtliga sprinter. Det fick hennes tränare i landslaget, Stig Rune Kveen, att sticka ut hakan rejält.
– Kristine är världens bästa sprinter. Den enda anledningen till att hon förlorat mot svenskorna är för att hon ställts mot flera av dem samtidigt. Skulle hon möta dem en mot en skulle hon vinna mot dem alla. Varje gång, säger Kveen till Expressen.

Dahlqvists svar

Maja Dahlqvist håller inte med om Kveens teori.
– Det vet vi inte, det är ju en annan sport. Hon kanske är världens bästa i en annan sport. Det är ett konstigt påstående. Men de försöker väl hitta sätt där de är bäst utan att kunna få ett resultat på det, säger Dahlqvist med ett skratt enligt VG.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, Maja Dahlqvist, Kristine Stavås Skistad, längdskidor, Tour de Ski
240103 Kristine Stavås Skistad of Norway compete in a women’s sprint semifinal during Tour de Ski on January 3, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0824

Linn Svahn har ställts mot Stavås Skistad många gånger nu. Och hon håller inte heller med om att norskan toppar listan över sprinters.
– Om det är så att man är så stark och det är tanken så beror det kanske på att Skistad inte har en tillräckligt bra tränare när vi är sex stycken på startlinjen. Det är det vi tävlar om, säger Svahn till den norska tidningen.

LÄS MER: Jonna Sundling och Emma Ribom slår tillbaka mot norska utspelet om rivalen Kristine Stavås Skistad: ”Varför säger man så?”

Svahns sågning

Svahn, som vunnit världscupens två senaste sprinter, lägger till:
– Det är lätt att säga. Kristine är absolut en av världens bästa sprinters, det kan jag svära på. Men formatet är sådant. Jag kanske hade varit världens bästa skidåkare om vi inte hade uppförsbackar, men så är det inte.

Vem tycker du är världens bästa sprinter just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stora hotet mot Frida Karlsson och Linn Svahn – som kan förstöra hela Tour de Ski: ”Har ögonen på sig”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev