Linn Svahns helt underbara passning som får alla att skratta – när Ebba Andersson vinner SM-guld och håller supersviten intakt

Ebba Andersson vinner SM-guld på tremilen – igen.
Då säger Linn Svahn det som får alla att skratta.
– Jag vet inte om det är något genetiskt, erkänner Ebba för Expressen.

Det allra sista loppet på den långa skidsäsongen har nu genomförts. Tremilen på SM-veckan i Boden fick avsluta våra svenska landslagsåkares säsonger och det blev dramatiskt på tisdagen.

Ebba vinner guld

Linn Svahn ledde länge men Ebba Andersson åt upp försprånget för varje kilometer och till den sista milen var hon förbi sprintspecialisten. Andersson vann till slut SM-guldet med åtta sekunders marginal till tvåan Svahn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, Linn Svahn, skidor
240326 Linn Svahn, Östersunds SK, Ebba Andersson, Piteå Elit SK, och Moa Ilar, Falun Borlänge SK, jublar efter damernas 30 km skidor under dag 7 av SM-veckan den 26 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0534

Direkt efter målgången skrek Linn det som fick båda SVT-kollegorna Jacob Hård och Anders Blomquist att brista ut i skratt.
– Ebba kan säkert inte få kramp, skrek Svahn i SVT-sändningen.
– Ebba är en maskin! Jag har en teori om att de snabba muskelfibrerna som är tacksamma i sprint inte gillar att köra tremil. Ebba sa att hon inte fick kramp, så jag hade rätt, säger Linn Svahn till Expressen efter loppet.

Svahn uppgiven

Ebba Andersson var så klart trött men också glad efter ännu ett SM-guld till samlingen. Hon har nu vunnit fem raka SM-guldmedaljer på tremilen, vilket är oerhört imponerande.
– Det känns så klart kul att få avsluta på det här sättet. Jag fick verkligen kämpa med att behålla lugnet i åkningen, säger Ebba till kvällstidningen och ger landslagskollegan Linn rätt om det med krampen.
– Jag har varit ganska skonad från det, jag vet inte om det är något genetiskt. Eller om jag bara är bra på att ladda upp med rätt energi och kolhydrater. Men i dag lyckades jag hålla mig ifrån det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240320 Linn Svahn, Östersunds SK efter damernas 20 km fristil under dag 1 av SM-veckan den 20 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0505

Linn Svahn hade det betydligt tuffare med krampkänningarna.
– Jag hade kramp i åtta kilometer. Jag tyckte att det kändes bra men kroppen tog påsklov efter 20 (km), säger hon till SVT.
– Det var bara att bita i… Det var förvånansvärt lite i slutet. Lite surt. Men nu kan jag sätta punkt för den här säsongen.

Dela artikeln för att gratulera Ebba Andersson till ännu ett SM-guld! 🥇

LÄS MER: Stora oron för Stina Nilsson: Kan tvingas bort från svenska landslaget – SVT-experten Helena Ekholms allvarliga ord

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev