Linn Svahns attack mot Ebba efter kraschen: ”Så jäkla onödigt”

Linn Svahn hade siktet inställt på en pallplats.
Då kom kraschen.
Efteråt pekade Svahn ut Ebba Andersson som ansvarig till olyckan.
– Det är klart man är fly förbannad. Det var så jäkla onödigt, säger Svahn, till Sportbladet.

Therese Johaug gick det inte att göra något åt. Men bakom norskan var det flera svenskor som hade chansen att ta pallplats.

Ebba Andersson, skidor
200307 Ebba Andersson of Sweden after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Ebba Andersson slutade trea och Frida Karlsson fyra. Men det inga TV-bilder visade var att en krasch gjorde att Linn Svahn och Maja Dahlqvists medaljchanser försvann.

”Mest bara arg”

Direkt efter loppet lämnade Linn Svahn arenan i raseri. Men sedan kom hon tillbaka till den mixade zonen.
Men det var inte som om Svahn var så mycket lugnare då. I intervjun med Sportbladet pekade hon ut Ebba Andersson som ansvarig till kraschen.
– Jag är mest bara arg. Kraschen var så jäkla onödig. Det var dum utförskörning från vissa i gruppen, det hade gått att undvika ganska lätt.

Från vem?

– Jag ska vara ärlig och säga att det var Ebba. Jag puttade på staven bakom, sedan gick hon ut och fällde mina skidor. Jag hade inte så mycket annat att göra än att lägga mig. Eller ja, jag gick ju ner i spagat så det är ett under att min ljumske fortfarande fungerar.

Ebba Andersson ska ha försökt prata med Svahn i den mixade zonen, men Svahn ska ha varit fortsatt irriterad.

På frågan om Ebba Andersson är rädd för att det kommer vara dålig stämning i det svenska laget nu, svarar hon:
– Rädd vet jag inte, men jag är absolut förberedd på det för vi är alla tävlingsmänniskor. Oavsett om det är någons fel eller inte blir man ju förbannad, det hade jag också varit om det hade hänt mig, säger hon till Sportbladet.

Texten uppdateras.

Få våra nyhetsbrev!