Lillebror Kläbos otäcka skada – efter tokilskan över fråntagna VM-guldet: "Jag hade mycket adrenalin"

Lillebror Kläbos otäcka skada – efter tokilskan över fråntagna VM-guldet: ”Jag hade mycket adrenalin”

Johannes Hösflot Kläbo diskades på femmilen.
Det fick lillebror Ola Kläbo att tappa det fullständigt – och åkte på otäck skada.
– Jag behövde få ut lite frustration, säger lillebrorsan till norska tidningen VG.

Den stora VM-finalen i Oberstdorf med herrarnas femmil fick ett heldramatiskt avgörande på upploppet. Det var Johannes Hösflot Kläbo som var först över mållinjen men han fick inte VM-guldet för det.

Kläbo diskad

Norrmannen diskades efter loppet på grund av en obstruktion av ryssen Alexander Bolsjunov under slutspurten. Efterspelet har sedan dess varit enormt och kritiken var rejäl.

Johannes Hösflot Kläbo, skidor
210307 Johannes Høsflot Klæbo of Norway crosses the finish line after competing in the Men’s Cross Country Skiing 50 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 7, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0103

Under tisdagen lämnade Norge in en överklagan till Internationella skidförbundet, Fis, i ett sista försök att få tillbaka VM-guldet till Kläbo. Senast på fredag kan vi få ett svar hur Fis väljer att behandla överklagan.

Lillebror Kläbo

Kläbo var helt förstörd efter diskningen och det missade VM-guldet.
”Det här känns som den tuffaste dagen i hela min karriär”, skrev skidstjärnan själv på Instagram efter loppet.

Ola Kläbo, skidor
Ola Kläbo. FOTO: Instagram.

Det fanns även en annan Kläbo som känslorna svallade över för. Nämligen lillebror Ola Kläbo som tappade det fullständigt efter att storebror diskades och blev fråntagen VM-guldet på femmilen.

Nu i kryckor

Ola blev fly förbannad, sparkade mot en dörr och sedan strålade en rejäl smärta ut från foten. Han bröt nämligen tån i och med sparken.
– Det var en surrealistisk upplevelse. Först var det en enorm glädje när han gick i mål, sedan fick vi höra att situationen var under granskning. Jag satt med hög puls och väntade. Han gjorde sitt livs bästa lopp och det är otroligt tråkigt att något sådant här händer, säger lillebror Kläbo till norska tidningen VG.

Efter otäcka olyckan väntar nu fyra veckor på kryckor för Ola Kläbo. Tänk vad lite känslor inom sport kan åstadkomma.
– Jag var väldigt ledsen, hade mycket adrenalin i kroppen och behövde få ut lite frustration. Vi hoppas fortfarande på att han ska få tillbaka guldet.

Lillebror har nu lagt ut en bild på Instagram i sina kryckor med de enkla orden: ”Idrott är känslor”.

Kan du också bli så här arg på grund av idrott? Dela artikeln och berätta det!

LÄS MER: Ryska jätteutspelet – efter det nya norska försöket att ta tillbaka Kläbos guld: ”Om det händer är det dags för…”

Få våra nyhetsbrev!