Legendaren Ingemar Stenmark öppnar upp om stora felbesluten: ”Det har gått åt skogen”

Han är en av svensk idrotts riktigt stora.
Nu avslöjar Ingemar Stenmark sanningen om felbesluten efter skidkarriären.
­­­- Det har gått åt skogen båda gångerna, säger han till DI Weekend.

Ingemar Stenmark tog två OS-guld och fem VM-guld. Han vann även världscupen 86 gånger.

Ikonen Stenis

Det är faktiskt än idag ingen som vunnit den så många gånger. När Stenmark vann den sista världscupen var han dessutom äldst av alla deltagare.

Ingemar Stenmark, skidor
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Hela Sverige stod till när ”Stenis” tävlade. Den nyblivne 65-åringen kan se tillbaka på en minst sagt framgångsrik karriär.

”Åt skogen”

Efter skidkarriären har det affärsmässigt inte varit en lika stor framgångssaga. Framförallt har inte det inte gått särskilt bra på börsen.
– Jag har varit inne på börsen vid två tillfällen och det har gått åt skogen båda gångerna. Första gången var 2007, det gick bra ett tag men sedan blev jag förskräckt när allt rasade hösten 2008 så jag sålde allt. Jag vågade mig tillbaka i april 2015, men då prickade jag också en topp, och sålde hela portföljen med förlust, säger han till DI Weekend.

Ingemar Stenmark, skidor
190210 Former Skier Ingemar Stenmark of Sweden at the medal ceremony for women’s downhill during the FIS Alpine World Ski Championships on February 10, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87859

Den förre skidstjärnan lämnade livet i Monaco 2006 och bor numera i Vaxholm, några mil norr om Stockholm, med sin fru och parets gemensamma dotter.
Ingemar har tidigare berättat att ekonomi är ett ämne han inte gärna pratar om.
– Jag tycker inte om att prata pengar. Jag har gjort det tidigare och har dåliga erfarenheter. Det har blivit massa avundsjuka. Tjänar man för mycket är det inte bra, tjänar man för lite är det inte heller bra. Pengar är ett infekterat kapitel i Sverige, säger han till Sportexpressen.

”Ett gott liv”

Stenmark, är sedan en tid tillbaka delägare och styrelsemedlem i glasögonföretaget Spektrum, men behöver inte jobba för pengarnas skull. Han klagar heller inte på sin tillvaro.
– Jag har det bra och lever ett väldigt gott liv. Men man måste leva därefter också, jag kan inte slänga pengar överallt, säger han i intervjun.

Ingemar la pjäxorna på hyllan 1989 efter en tävling i japanska Shiga Kogen. Då gjorde han det med flest världscupssegrar någonsin och som en av alpina sportens allra största.

Tycker du att Ingemar är en av våra största? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Så lurade Ingemar Stenmark hela den svenska journalistkåren och skrev idrottshistoria i smyg

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!