Landslagsstjärnan Charlotte Kallas starka ord om dramat: ”Vad är det för fel – jag kan inte andas”

Charlotte Kalla är redo för en av säsongens sista tävlingar i helgen.
Efter det här tuffa året är hon nu helt frisk och redo att köra för fullt.
– Jag är jättesugen på att tävla och det har varit en väldigt speciell säsong, säger hon till SportExpressen.

Årets skidsäsong fick sämsta tänkbara start för Charlotte Kalla som drabbades av covid-19 precis inför säsongsinledningen. Sedan dess har hon fått jobba i uppförsbacke under en längre tid.

Kallas problem

Efter det har både ryggproblem och magkatarr plågat henne under året. Framförallt skid-VM fick en mycket tuff avslutning när svenskan tvingades bryta tremilen på grund av magproblem.

Charlotte Kalla, skidor
210303 Charlotte Kalla and Ebba Andersson of Sweden at a press event with the Swedish Cross Country Skiing team during the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0093

I världscuploppet precis efter skid-VM fick Kalla även problem med den höga höjden. Nu är hon helt återställd och redo att gå in i säsongens absoluta slutskede.

”Kan inte andas”

Under helgen väntar Volkswagen Cup i Falun och 33-åringen är rejält taggad.
– Jag är jättesugen på att tävla och det har varit en väldigt speciell säsong på grund av covid. Vi är väldigt tacksamma att vi får dra på oss en nummerlapp i morgon, det är ingen självklarhet. Det har inte blivit så mycket tävlingar för mig i år, så nu känns det som att man är extra taggad, säger hon till SportExpressen.

Charlotte Kalla, skidor
210304 Charlotte Kalla of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0094

Charlotte Kalla erkänner att hon är helt frisk från magproblemen under skid-VM.
– Ja, det har känts bra sedan jag kom hem, det har varit ganska skönt med en helg där jag kunnat fokusera på träning. Nu känner jag mig redo, men det är svårt att veta var VM-formen som jag hade i början är. Det är bara att gå ut och ha roligt, säger hon i intervjun.

Efter mästerskapet har landslagsledningen konstaterat att det va magkatarr som svenskan drabbades av. Nu berättar Kalla mer om dramat under VM.
– Det var något nytt för mig, jag har aldrig haft besvär med det tidigare, så därför blev jag förvånad över att det blev så stark reaktion. Det var mer ”vad är det för fel, jag kan inte andas”, det gjorde hemskt ont och sedan hade jag svårt att tillgodogöra mig energin, säger hon till kvällstidningen.

Dela artikeln för att stötta Charlotte Kalla inför säsongsavslutningen!

LÄS MER: Stjärnvärvningen: Folkkära Vinterstudion-profilen lämnar nu SVT – klar för rivalens storsatsning

Få våra nyhetsbrev!