Landslagsåkarens vredesutbrott – efter nya svenska missen: "Det är helt sinnessjukt!"

Landslagsåkarens vredesutbrott – efter nya svenska missen: ”Det är helt sinnessjukt!”

Svenska skidåkarna var rejält missnöjda efter dagens lopp i Ski Tour.
Efter herrarnas lopp bjöd landslagsåkaren Jens Burman på ett riktigt vredesutbrott.
– Det är fan helt sjukt, säger han enligt Sportbladet.

Svenska skidlandslaget har haft problem flera gånger under längdsäsongen med skidorna. Under torsdagens lopp i Ski Tour brast det för flera av landslagsåkarna.

Burman rasande

Först var det Ebba Andersson som vädrade sitt missnöje efter damernas lopp där hon tappade helt mot norskorna i täten. Inte gick det bättre under herrarnas lopp när Jens Burman länge var med i täten men tappade sedan allt.

Jens Burman, skidor
200217 Jens Burman of Sweden ahead of a training session on February 17, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_511

Och Burman rasade rejält när Alexander Bolsjunov satte in rycket. Efter loppet var svensken rasande.
– Det var som att skidorna dog. Det var helt omöjligt att gå med. Jag såg att jag var 1.43 efter i mål. Det är helt obegripligt. Jag förstår inte att man kan tappa så mycket på vägen ner, säger Burman enligt Sportbladet.
– Jag var ju typ med i toppen. Sedan har man tappat 1.43. Det är fan helt sjukt. Jag förstår inte tyvärr.

”Det är ju kört”

Efter loppet skickade Burman också en tydlig passning till svenska vallateamet efter den uppenbara missen.
– Det är dags att rycka upp sig. Det är något som gör att man misslyckas, jag vet inte vad det är men det kanske är arbetssättet. Man måste sätta sig ner och prata. Det är ju kört på förhand, säger Burman enligt kvällstidningen.

Jens Burman, skidor
200216 Jens Burman of Sweden looks dejected after the men’s 15 km classic pursuit during the Ski Tour 2020 on February 15, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_509

Ryssen Bolsjunov krossade allt motstånd och vann med hela 51 sekunder före norrmännen Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen. För Jens Burman blev det bara en 14:e plats.

LÄS MER: Norska skidstjärnans brutala sågning – efter svenska skidkaoset: ”En katastrof”