Klart: Stina Nilsson och Maja Dahlqvist i sprintstafetten!

.

Maja Dahlqvist föll oturligt i sprinten och missade medalj.
Nu får hon chans till revansch – tillsammans med Stina Nilsson. 
Duon är uttagna till morgondagens sprintstafett. 

Förbundskaptenen Rikard Grip hade minst sagt angenäma problem att ta ut Sveriges lag till stafetten i morgon. Maja Dahlqvist, Stina Nilsson och Jonna Sundling har alla imponerat i inledningen av skid-VM.

Dahlqvist såg länge ut att nå en topplacering i torsdagens sprint, men krokade ihop med Sundling och fick se sin medaljdröm gå i kras.

Sina Nilsson och Maja Dahlqvist uttagna

Nu har förbundskaptenen gjort sitt val. Och det blir Stina Nilsson och Maja Dahlqvist som får chansen i söndagens stafett.
– Vi såg redan i torsdags att hon (Stina) är tillbaka i bra form. Vi vet vilken kapacitet hon besitter och vilken erfarenhet hon har. Det är ingen av de andra tjejerna som har den erfarenheten som Stina har när det gäller sprint, säger Grip enligt Sportbladet.

Stina Nilsson har som bekant dragits med skadeproblem inför VM. Nu väntar alltså klassisk stil i sprintstafetten. Det är inget som har påverkat beslutet, enligt Rikard Grip.
– Vi har känt oss trygga i att hon kommer att kunna hantera klassiskt också. Det har gjorts kliniska tester och hon har åkt klassisk skidåkning som har fungerat väldigt bra, säger han.

Här är herrarnas lag

På herrsidan får Calle Halfvarsson och Viktor Thorn chansen. Duon avstod lördagens skiathlon för att vara 100 procent redo i morgon.

Grip är mycket nöjd med laguppställningen.
– Både på herr- och damsidan har vi åkare som har en bra finish. Vi tror att Maja har de kvaliteterna där och att Stina är den som är lite mer åkstark, säger han.

I det norska laget kommer Ingvild Flugstad Östberg, Maiken Caspersen Falla, Emil Iversen och Johannes Hösflot Kläbo till start.

DELA artikeln för att önska svenskarna lycka till i finalen!

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat