JUST NU: Otäck krasch i alpina-VM i Åre – tävlingen avbröts

.

Störtloppsdelen i kombinationstävlingen under alpina-VM i Åre avbröts under en längre stund.
Chilenaren Henrik von Appen kraschade svårt och flög in i skyddsnätet. SVT rapporterar om att det ska röra sig om smärtor i rygg, axel och knän.
Efter cirka 20 minuter återupptogs loppet.

Strax efter svenske Alexander Kölls åk i störtloppsmomentet i kombinationstävlingen under alpina-VM i Åre var det chilenaren Henrik von Appens tur i backen. Men åkaren, med startnummer 34, var med om en otäck krasch.

Otäck krasch

Strax innan branten tappade chilenaren balansen och flög handlöst i den isiga backen. Han slog i ryggen och fortsatte därefter glida ner i skyddsnätet.

Von Appen blev länge liggandes och togs om hand av läkarpersonal på plats i backen.

”Kraftig smäll mot ryggen”

SVT rapporterar om att läkarteamet har tagit över radion som för kontakten med landslagsledningen.
– Obekräftade uppgifter säger att det är en kraftig smäll mot ryggen, knäet verkar ha tagit stryk och axeln också, säger reporten David Fjäll i SVT:s sändning och fortsätter:
– Alla är överens om att det var en stygg krasch. Normalt sett är man lite tuffare kring krascher, det är inte ofta man hör såna här reaktioner.

Tävlingen åter igång

Svensken Alexander Köll gjorde en av sitt livs bästa tävlingar och körde in på en tiondeplats inför slalomtävlingen som avgörs i eftermiddag.

Inför VM föll han själv under världscuptävlingarna i österrikiska Kitzbühel och lider med von Appen.
– Det såg inte bra ut. Han hoppar långt ner efter Olympiahoppet. Jag hoppas bara på det mesta. Jag vet själv hur det är. Som tur var, så var läkarna på plats väldigt snabbt, säger Köll till SportExpresen.

Tävlingen var avbruten i runt 20 minuter men har nu återupptagits. I ledningen återfinns italienaren Dominik Paris, tre hundradelar före amerikanen RyanC ochran-Siegle. Felix Monsén ligger för närvarande på 21:a plats.

LÄS MER: Maiken Caspersen Fallas märkliga psykning mot Sverige – veckan innan skid-VM

Sjuka miljondetaljen i Lindsey Vonns kontrakt: “Det är på allvar”