Jonna Sundlings ödmjuka svar efter Therese Johaugs oväntade utspel – pekar ut svenskan: "En drottning"

Jonna Sundlings ödmjuka svar efter Therese Johaugs oväntade utspel – pekar ut svenskan: ”En drottning”

Jonna Sundling har blivit utpekad av Therese Johaug.
Nu svarar svenska VM-guldhjälten på norskans ord.
– Det är ju fint att folk tror på en, säger hon till SVT.

Hon går snart in i en ny skidsäsong och nya utmaningar. Men den här gången gör Jonna Sundling det som regerande världsmästare i både sprint och sprintstafett.

Johaugs ord

27-åringen har även rejält höga förväntningar på sig inför den kommande säsongen. Framförallt efter norska skiddrottningen Therese Johaugs stora ord i hennes sista tävling i mars.

Therese Johaug, Norge
210228 Gold medalist Therese Johaug of Norway at the Medal ceremony for the women’s cross-country skiing skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0087

Då giganten, som nu lagt skidorna på hyllan, pekade ut Sundling som den nya favoriten att vinna totala världscupen.
– Jonna är absolut en som nästa säsong kan vara med och kämpa om världscupkulan. Hon kan bli en ny drottning, sa Johaug i ett uttalande till SVT.

Jonnas svar

Nu svarar svenska skidstjärnan på utspelet från den förre rivalen i spåren.
– Det är ju fint att folk tror på en. Däremot så krävs det väldigt mycket av en för att kanske vinna en total världscup eller ens komma på pallen. Men både sprint och distans är ju någonting som man behöver för totala världscupen. Jag vill vara bra i bägge och har ju blivit bättre i distans, säger Sundling i en ny intervju med SVT.

Jonna Sundling, skidor
220517 Jonna Sundling poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges landslag i skidor den 17 maj 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0271

Till den nya säsongen har Internationella skidförbundet, Fis, gjort en stor förändring i reglerna och poängsystemet. Där de 50 bästa åkarna nu ska få poäng istället för 30 som det varit tidigare.

”Irritation”

Dessutom kommer topp 5 numera få 100, 95, 90, 85 och 80 poäng jämfört med 100, 80, 60, 50 och 45 poäng som det var i fjol. Men det är ingenting som direkt påverkar Sundling i hennes förberedelser.
– Eftersom jag vill tävla mycket och tävlar både sprint och distans så känner jag inte någon irritation kring just den förändringen, säger Sundling till tv-kanalen om den stora förändringen.

Förändringen är för att Fis vill se åkarna ställa upp i fler tävlingar och inte välja bort vissa lopp. Men det kommer Sundling ändå att göra den kommande vintern på grund av att ett nytt VM väntar och svenskan har två guld att försvara.
– Det är inte helt spikat vilka tävlingar jag kommer åka och inte, det beror ju på lite grann hur formen är. Men Tour de Ski är det väl lite tveksamt att jag kommer åka med tanke på mästerskapet, säger hon i intervjun.

Hur tror du att det kommer gå för Jonna Sundling i år? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Marit Björgens plötsliga vädjan till Frida Karlsson – efter nya satsningen: ”Hon har massa kvar att lära sig”