Jonna Sundlings drömbesked inför nya säsongen – knäckte stjärnorna och vann ”hemliga” tävlingen

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg.
Och det verkar inte vara något fel på Jonna Sundlings form.
Stjärnan vann en ”hemlig” tävling – framför stjärnor som Ebba Andersson och Emma Ribom.

Jonna Sundling är skidvärldens kanske hetaste åkare med ett mästerskapsfacit som imponerar. De senaste åren har hun vunnit hela fem OS- och VM-medaljer, och under förra årets världscupsäsong fortsatte dominansen.

Världens bästa sprinter

Sundling fick dock tufft motstånd i form av norska Kristine Stavås Skistad under slutet av förra säsongen, men på det stora hela så var det Jonna Sundling som var den stora dominanten. Sundling har en närmast läskig förmåga att alltid prestera när det som gäller som mest, och det är få som rår på henne när det kommer till taktiska beslut under sprintfinaler.

230324 Winners Emma Ribom and Jonna Sundling of Sweden celebrate after women’s free technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 24, 2023 in Lahti. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Till nästa säsong, som nu bara är veckor bort, har Sundling tydligt sagt att hon har som målsättning att bli bättre på längre distanser, men det är fortfarande i sprint som hon har sin främsta expertis. Och mycket talar för att det blir fortsatt dominans för Sundling under vintern, och det verkar sannerligen inte vara något fel på formen för stjärnan…

Vann hemliga tävlingen

När det är Sverige-premiär i Gällivare så står klassisk sprint på schemat, precis som det gör när det är världscuppremiär i Raka den 24 november. Skidlandslaget befinner sig just nu på träningsläger i Vålådalen, och höll under tisdagen en ”hemlig” tävling. Landslagsåkarna hoppade i tävlingskläderna och körde ett sprintlopp med prolog och finaler. Med på damsidan var stjärnor som Jonna Sundling, Ebba Andersson, Emma Ribom och Johanna Hagström.

230326 Jonna Sundling of Sweden celebrates after the women’s 20 km mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 26, 2023 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Samtliga fyra ovan nämnda åkare tog sig också till final i tävlingen. Skidlandslaget har själva inte lagt ut några officiella resultat från tävlingen, men man har däremot delat sekvenser från tävlingarna på sin Instagram. Där framgick det att Jonna Sundling vann finalen, med god marginal ner till Johanna Hagström som blev två. Emma Ribom blev trea, och Ebba Andersson, som egentligen inte är någon sprintspecialist, blev fyra.