Johanna Ojalas ärliga ord – om varför hon lämnade Vinterstudion för Viaplay: ”Jag tänkte att de var galna”

Johanna Ojala har blivit extremt populär bland skidälskarna som följt Vinterstudion de senaste åren. Men inför den här säsongen har hon bytt SVT mot Viaplay.
– Jag tänkte att de var galna, säger hon.

Viaplay har tagit över flera skidrättigheter från SVT till den kommande skidsäsongen. Och det var inte det enda kanalen tog från SVT – även experten Johanna Ojala följer med över till Viaplay.

Får ny roll

Men i den nya kanalen kommer Johanna Ojala också få en ny roll.
39-åringen kliver av som expert och kommer i stället figurera som programledare i Viasats sändningar.

– Jag kände att jag var klar med expertrollen. Jag har ordat så mycket så det var dags för någon annan att ta över det här. Var sak har sin tid. När man stänger en dörr så öppnas en annan. Det är väl det som är lite häftigt, säger Ojala till Östersunds-Posten.

211028 Johanna Ojala poserar för porträtt under en pressträff om Viaplays tv-sändningar inför skidsportsäsongen, den 28 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Hon tar alltså över stafettpinnen från mycket folkkära André Pops och Yvette Hermundstad som programlett den populära längdskidåkningen de senaste åren.

Ojala avslöjar också att det var Peter Jihde som sträckte ut en hand och frågade om hon ville bli programledare för sändningarna.

– Först trodde jag att han sa skidexpert. Men sedan när jag hörde att det var som programledare, då behövde jag tänka över det. Det var för spännande för att tacka nej till, säger hon.

”Trodde de var galna”

Hon blev rejält överraskad när hon fick frågan.

– Jag tänkte först att de var galna. Det är bara att vara stolt och glad, tacka och ta emot, säger Ojala.

Det blir nya utmaningar för Ojala som endast varit expert för längdskidåkningen. Men Viasat kommer även att sända andra grenar inom skidåkningen som alpint, skridskor och skicross.

– Det är otroligt roligt att kunna bredda repertoaren också. Det är ett smörgåsbord av alla idrotter.

211028 Peter Jihde och Johanna Ojala under en pressträff om Viaplays tv-sändningar inför skidsportsäsongen, den 28 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Till helgen har sändningarna premiär och Johanna Ojala ser fram emot den kommande vintern.

– Nyfikenheten är nog det som tar mig till alla de här platserna och jobben. Jag ser väldigt mycket fram emot det här. Jag är ju en rookie i det här, men jag kommer att få jobba med väldigt rutinerade personer, säger hon.

LÄS MER: Anna Dyviks stora revansch – vann direkt i skidpremiären efter att ha lämnat(!) landslaget

Få våra nyhetsbrev!