Jesper Nelin ryter nu ifrån – efter grova orden om kärleksdramat i landslaget: ”Det är över gränsen”

Kärleksdramat inom skidskyttelandslaget blev en rejäl snackis.
Nu berättar Jesper Nelin om reaktionerna – och övertrampen.
– Många av kommentarerna är över gränsen, säger han.

Det var tidigare i veckan som svenska folkets blickar riktades mot det svenska skidskyttelandslaget, men inte så mycket på grund av de sportsliga prestationerna eller resultaten. I stället uppdagades ett stort kärleksdrama, då Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma offentliggjorde att de inlett en kärleksrelation.

Ryter nu ifrån

Hanna Öberg hade tidigare en långvarig relation med Jesper Nelin, som även han är åkare i det svenska skidskyttelandslaget, vilket alltså ledde till en del drama. Nelin själv gick ut och sa att det under våren var spänt i landslaget, och att sammanhållningen fått sig en törn av det inträffade. Men Nelin har samtidigt gått vidare, och nu inlett en kärleksrelation med Fanny Johansson, som dessutom råkar vara Martin Ponsiluomas ex.

210320 Jesper Nelin of Sweden during zeroing ahead of the Men’s 12,5 km Pursuit during the IBU Biathlon World Cup on March 20, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Nu pratar Nelin om de senaste dagarnas stora snackis, och uppståndelsen som blivit – och om de negativa kommentarerna han har fått motta.

– Det är klart att det varit mycket kommentarer. Men det är mest troll som snackar skit, folk som inte har en aning om saker. De förstår inte att vi är människor, att vi faktiskt kan läsa det de skriver. Det har inte varit så farligt nu, men det är klart, många av kommentarerna är över gränsen, så man borde egentligen inte läsa dem. Men jag tar inte åt mig, säger han till Expressen.

”Borde inte påverka något”

Jesper Nelin slår dock även fast att det inte påverkar laget sportsligt, utan att det bara var en period där stämningen var stel.

– Nej, vi har tränat ihop under hela sommaren utan problem. Så det borde inte påverka några prestationer alls, säger han, och fortsätter:

– Under ett tag funkade det dåligt, helt klart. Men jag tror att vi alla har gått vidare och vi agerar professionellt gentemot varandra. 

210321 Jesper Nelin of Sweden after the Men’s 15 km Mass Start during the IBU Biathlon World Cup on March 21, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Nelin berättar samtidigt att man inte behöver vara bästa vänner.

– Vi fungerar fortfarande bra som grupp, men det där sista extra, att man hänger utöver träningar och sånt, det har det blivit mindre av. Men det är inget vi jobbar aktivt med. Vill man umgås med någon tar man väl tag i det. Det är inga problem i gruppen, säger han.

LÄS MER: Nya kravet på Linn Svahn – går kamp mot klockan för att få åka på OS: ”Det är tufft för henne…”

Få våra nyhetsbrev!