Jättevändningen: Nu kan Northug och Björgen göra sensationell comeback: ”Det hade varit otroligt”

De är två av skidvärldens allra största.
Nu kan norska ikonerna Petter Northug och Marit Björgen göra oväntad comeback.
– Det hade varit spännande att se dem båda på startlinjen, säger norska landslagschefen Espen Bjervig enligt TT.

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och den 20-22 november är det dags för norska längdpremiären i Beitostölen. Då kan vi få återse två ikoniska världsåkare igen.

Dubbelcomeback

Det handlar om att storstjärnorna Petter Northug och Marit Björgen, som båda avslutade sina karriärer 2018, kan göra sensationella comebacker och stå på startlinjen igen. Arrangören hoppas så klart på det och nu öppnar även norska skidförbundet för möjligheten.

Marit Björgen, Norge
180411 Marit Bjørgen during Trondheim Skishow on April 11, 2018 in Trondheim. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160240

I premiärtävlingen finns nämligen fem friplatser i både dam- och herrklassen vilket gör det möjligt för åkare utan FIS-poäng att vara med. Vilket öppnar upp för de båda norska giganterna.
– Det hade varit spännande att se dem båda på startlinjen. Vi får ta en fundering om wild card om det är så att Petter eller Marit vill åka, säger landslagschefen Espen Bjervig enligt TT.
– Att få en av dem eller bägge till start hade varit otroligt. Både en Northug på rätt väg och en Björgen som fortfarande åker på en bra nivå kan göra bra ifrån sig, säger Erik Östli i organisationskommittén.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Northugs ord

Petter Northug har senaste tiden omgärdats av mörka rubriker och står fortfarande anklagad för fortkörning och narkotikainnehav i väntan på åtal. Troligtvis kommer en dom att meddelas före jul.

Petter Northug, Norge
200130 Petter Northug after the men’s cross country skiing 15 km on January 30, 2020 in Konnerud. Photo: Astrid Pedersen / BILDBYRÅN / cop 263

Samtidigt tränar 34-åringen stenhårt och han har faktiskt själv öppnat för att eventuellt anmäla sig till premiärhelgen i Beitostölen. Även om det uppfattades som ett skämt.
– Kanske skulle jag ta och anmäla mig till Beitostölen, sa han till NRK i helgen.

De två största

Marit Björgen är också fortfarande i mycket fin form och har redan bestämt för att göra en långloppssatsning i vinter. Där hon även kommer att ställa upp i klassiska Vasaloppet.
– Det har gått bra under hösten, jag har gjort några långlopp och fått fina svar, säger hon i en intervju.

Northug och Björgen är två av Norges absolut främsta längdskidåkare genom tiderna. Där han har vunnit 2 OS-guld och hela 13 VM-guld och hon har vunnit otroliga 8 OS-guld och 18 VM-guld.

LÄS MER: Therese Johaugs ärliga ord – om rivalerna Frida Karlsson och Ebba Andersson: ”De kommer att…”

Få våra nyhetsbrev!