Jättetragedin i Norge – ikonen har gått bort: ”Tack för allt du gjort”

Norsk idrott är i stor sorg.
Snowboardpionjären Tom ”Tommen” Bjerknæs har gått bort.
”Du är en legend och kommer att fortsätta att vara en stor inspiration för alla”, skriver norska snowboardförbundet i ett uttalande.

Redan på 70-talet började han åka snowboard i Norge. Sedan dess har Tom ”Tommen” Bjerknæs förvandlats till en levande legendar.

Ikonen död

Norrmannen blev en pionjär inom norsk snowboardåkning och var en av dem som verkligen fick sporten att växa i landet. Nu är Norge i stor sorg efter beskedet att ”Tommen” gått bort.

Tom Bjerknæs, snowboard
Tom Bjerknæs. FOTO: Instagram.

Ikonen kämpade länge med en sjukdom och till slut gav kroppen upp. Bjerknæs blev 70 år gammal.
”Vila i frid, Tommen. Du är en legend, och kommer att fortsätta att vara en stor inspiration för alla som älskar brädsport. Tack för allt du gjort”, skriver norska snowboardförbundet i ett uttalande på Instagram.

”Stor saknad”

Även snowboardproffset Mikkel Bang är i stor sorg över dödsbeskedet. Han beskriver legendaren som en läromästare, en slags ”Yoda” för honom.
– Jag kommer sakna Tommens närvaro och härliga energi. Tommen har betytt otroligt mycket för mig och saknaden är stor, säger han i ett uttalande.

Tom Bjerknæs, snowboard
Tom Bjerknæs. FOTO: Instagram.

Snowboardikonen Tom Bjerknæs inspirerade även till filmen ”Switch” där Peter Stormare spelar huvudrollen. Stormares karaktär i norska filmen heter så klart ”Tommen”.

LÄS MER: Chocken: Världsmästaren hittad död på havsbotten av fiskare – blev bara 32 år gammal

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!