Norsk OS-guldhjälte död – blev bara 54 år gammal: ”Det gör obeskrivligt ont”

Han vann OS-guld 1992.
Nu har Finn Christian Jagge dött – bara 54 år gammal.
”Det är obeskrivligt smärtsamt och vi är helt krossade”, skriver hans fru.

Finn Christian Jagge är en hyllad alpin hjälte i Norge. 1992 vann han OS-guld i slalom i Albertville, men det var inte karriärens enda framgång.

”Vi är helt förkrossade”

Han vann dessutom sju slalomtävlingar i världscupen, och blev rejält folkkär i hemlandet då han vann Norges version av ”Lets Dance”, 2011. Nu har han hittats död.

970215 Alpint — VM i Sestriere, Slalom: Finn Christian Jagge, Norge © Bildbyrån

Det bekräftar hans fru på Facebook.

”Vår största kärlek, vår största hjälte och klippa. Världens bästa pappa och världens bästa make dog ​​i dag. Det gör obeskrivligt ont och vi är helt förkrossade”, skriver Trine-Lise Jagge.

”En fantastisk människa”

Han blev bara 54 år gammal.

– Det är fruktansvärt trist. Han var bara i mitten av livet, en ung 54-åring som var aktiv. Det är bara så tragiskt. Som idrottsman var han en unik atlet. Han var duktig i flera olika idrotter, även tennis. I den alpina miljön var han en legend, säger förre lagkamraten Kjetil André Aamodt, numera expert på NRK.

OSLO 20000409: Skisport, Alpint, ”Finken Cup” i Holmenkollen. Finn Christian Jagge var strålende førnøyd med årets Finken Cup. Smilende bilde med Holmenkollbakken i bakgrunnen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Även svenske Thomas Fogdö sörjer norrmannens bortgång.

– Han var ju den här glada människan som ville alla väl. Han brydde sig om folk på riktigt, inte bara för sakens skull. Han var en fantastisk människa. Det är fruktansvärt att han inte lever längre. Jag lider verkligen med hans nära och kära, säger han till Aftonbladet.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!