Jättesuccén: Mona Brorsson tog karriärens första pallplats – superbesked inför OS

Snacka om formbesked.
Mona Brorsson tog karriärens första pallplats efter stort drama.
– Jag är jättestolt, säger hon.

Många stjärnor valde att stå över veckans skidskyttetävlingar i Antholz, för att i stället ladda batterierna och formtoppa inför OS. Men en som valde att delta var Mona Brorsson, som fick sitt OS-besked första förra gången. Och det gjorde hon ju helt rätt i.

Stora succén

31-åringen har visserligen flera pallplatser i stafett, men har länge jagat sin allra första individuella pallplats i världscupen, och i dag kom den äntligen. I det 15 kilometer långa loppet så inledde Brorsson med att skjuta fullt, och åkte ifrån även det andra skyttet med noll bom, vilket då räckte till en fjärdeplats.

211205 Mona Brorsson of Sweden celebrates after women’s 4 x 6 km Relay during the IBU Biathlon World Cup on December 5, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

I det tredje skyttet hade Brorsson sin första bom, men det var inte många som sköt bättre än Brorsson, och när hon kom in till det fjärde skyttet var det upplagt för ett rejält drama, och stor chans till riktig topplacering. Brorsson missade det allra sista skottet, och hade alltså totalt två bom – men det räckte ändå.

Första pallplatsen

Hon hade 18 sekunders marginal ner till fyran, och slutade alltså trea – och tog den första, efterlängtade pallplatsen i världscupen.

– Jag är verkligen jättestolt över dagens prestation och jag känner att jag kan visa andra att inte ge upp. Det går, fasen det går, säger hon till SVT.

211202 Mona Brorsson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on December 2, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Formbeskedet kommer dessutom med bara veckor till OS, där nu Brorsson visar att hon vill vara med och slåss om platserna i tävlingarna, och i en eventuell stafett.

– Jag känner att det går väldigt bra i början och sen mattas jag av. Men jag känner att med några dagar till på hög höjd så kommer jag kunna prestera på den här höjden. Jag är nöjd med att åka såhär bra, säger hon.

LÄS MER: Maja Dahlqvists hårda kritik mot stjärnan – efter plötsliga attacken på Frida Karlsson: ”Det är fult gjort”

Få våra nyhetsbrev!