Jättesprickan i skid-Norge – storbråket kan bli slutet för Petter Northug: ”Förbannad”

Det har bubblat upp till ett jättebråk inom norska skidlandslaget.
Vilket kan leda till att Petter Northug lägger ned landslagskarriären.
– Han kan bli förbannad – och säga tack och adjö, säger Marit Björgen till Adressavisa.

Petter Northug har nyligen avslutat sin värsta säsong i karriären. Efter otaliga bråk med norska skidförbundet, tuffa OS-petningen och en mängd urusla prestationer i spåren så är nu mardrömmen över för norska storstjärnan.

Nästa storbråk

Men det ser ändå inte särskilt ljust ut för 32-åringen. För nu är nästa storbråk igång igen.

Northug och norska förbundet har hamnat i ny dispyt på grund av hans personliga sponsoravtal med Coop. Något som gör det direkt omöjligt för Northug att återvända till norska landslaget igen, då de sponsras av direkta konkurrenten Spar.

”Han kan inte fortsätta”

Förra veckan hade norska skidförbundet förhandlingar med Coop som ska ha strandats och det får stora konsekvenser för Northug.
– Alla utövare i det norska landslaget måste förhålla sig till våra samarbetspartners. Det är korrekt att Petter inte kan fortsätta sitt privata sponsoravtal med Coop om han vill återvända till landslaget, sa norska landslagets marknadschef Espen Bjervig om situationen.

”Du känner ju Petter”

Nu kliver även nyligen pensionerade Marit Björgen in i handlingen med oron att Petter Northug faktiskt kan avsluta sin framgångsrika karriär i landslagskläder.
– Du känner ju Petter och vet att han kan bli förbannad. Det kan irritera honom och därmed betyda tack och adjö till förbundet, säger Björgen till Adressavisa.

Björgens råd till Northug

Norska skiddrottningen skickar även ett råd till landslagskompisen Northug.
– Det viktigaste för honom är att komma tillbaka och åka snabbt på skidorna. Han bör lägga allt som inte har med sporten att göra åt sidan och fokusera på att träna. Det hade jag gjort. Det är mitt råd till honom, säger Björgen till tidningen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas härliga bonus – efter återkomsten till svenska landslaget: ”Jätteglad”

Therese Johaug-varningen till Charlotte Kalla och alla andra konkurrenter