Jättekritiken i Norge – rasar mot norrmannen efter medvetna fusket(!): ”Han pissar på hela skidsporten”

Han fuskade under norska premiären – med flit.
Nu totalsågar Stian Berg.
– Han pissar på klassisk längdskidåkning, säger experten Petter Skinstad.

Det var under Norges premiärhelg i Beitostölen som de märkliga bilderna utspelade sig. Stian Berg är i vanliga fall långloppsåkare, men ställde nu upp under de 15 kilometer långa klassiska loppet, och det ledde till stora rubriker.

”Pissar på klassiska längdskidor”

Anledningen är att det numera finns stakfria zoner under klassiska lopp, men det valde Stian Berg att protestera mot, då han anser att de inte hör hemma i sporten. Han valde således att diagonala sig igenom de stakfria zonerna, och blev efter loppet diskad.

Foto: Skärmdump/Dagbladet

Själv har han sagt att det var för att få igång en diskussion om regelverket, och har delvis hyllats, framför allt av diverse långåkare. Men i Norge toksågas nu tilltaget.

– Min syn på honom ändrades helt när han stakade sig igenom hela loppet. Han pissar på klassisk längdskidåkning, och ironiskt nog är det en stil som han lever på, säger experten Petter Skinstad i programmet Petter & Petter, enligt Dagbladet.

”Han ska ut!”

Petter Northug, även han numera expert på norska TV2, instämmer i kritiken:

– Vi såg åkare här som följde och respekterade reglerna. Kanske måste det införas ett rött kort och att man diskas direkt om man gör något liknande i en stakfri zon, säger han.

Foto: Skärmdump/Dagbladet

Avslutningsvis säger Skinstad att även han hoppas på förändring framöver.

– Det är ingen tvekan om det, reglerna ska vara solklara. Ute på banan bör det vara domare med röda och gula kort, som ger Stian Berg och andra dårar rött kort direkt. Ut från banan! Tack för din insats. Så ska vi inte ha det i klassisk längdskidåkning.

LÄS MER: SVT-expertens kritik mot Calle Halfvarsson – kräver nu förbättring i premiären: ”Det är brist på konkurrens…”

Få våra nyhetsbrev!