Jätteilskan mot Frida Karlsson – hela Norge rasar nu mot stjärnans agerande: ”Det är typiskt henne”

Säsongens sista tävling blev kontroversiell för Frida Karlsson.
I Norge haglade ilskan in mot henne.
– Det är typiskt Frida, suckar Astrid Öyre Slind.

Säsongens sista tävling var en 20 kilometer lång masstart i Falun, men för Frida Karlsson så avslutades säsongen med stor besvikelse. Frida Karlsson hade en bedrövlig dag ute i spåret, och hon hade inte bara sönder en stav, utan två. Det var när Karlsson skulle ersätta sin första brutna stav som olyckan var framme igen, då hon kolliderade med norskan Astrid Öyre Slind.

Stora ilskan

Frida Karlsson försökte leta sig ut mot sidan av spåret i jakt på en ny stav, men kraschade då in i Öyre Slind, vilket ledde till att Karlsson fick ytterligare en stav förstörd. Och för norskan innebar kraschen att hon tappade chansen på topplaceringar. Och det var inte direkt glada miner från norskt håll efteråt.

240316 Frida Karlsson of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique Interval Start during the FIS Cross-Country World Cup on March 16, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Astrid Öyre Slind kallade Fridas agerande i spåret för ”jävligt onödigt”, och norska experter sågade Frida rejält.

– Frida är desperat där, hon åker ju rätt in i Astrid, och förstör en stav för henne. Väldigt klumpig situation, säger NRK:s längdexpert Fredrik Aukland.

“Typiskt Frida…”

Frida Karlsson menade dock att hon inte förtjänar att skyllas för situationen, och att det i sådana fall var lika mycket Öyre Slinds fel.

– Jag skulle söka efter en ny stav och jag var väldigt tydligt och vinkade att jag skulle ut där, så jag tycker att hon kunde ha fattat vinken, förklarade Frida Karlsson efteråt.

Hon fortsätter:

– Hon förstörde mitt också så vi är väl jämna där.

240317 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 20km mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 17, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Men Frida Karlssons förklaring har inte Astrid Öyre Slind mycket över för. I stället menade hon att incidenten var en ”typisk” Frida Karlsson-incident.

– Jag förstår inte hur det kan vara mitt fel, för det är hon som korsar rakt över mitt spår. Det är typiskt Frida, det här, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev