Jätteblundern i skid-VM som väcker starka känslor i Ryssland – skickar nu syrlig passning: ”De mår dåligt över det”

Det blev en jätteblunder när ryska åkare plötsligt dök i skid-VM.
Nu svarar Ryssland med en syrlig passning till skidvärlden.
– Visar än en gång hur mycket ni saknar oss, säger ryska förbundsbasen Jelena Välbe till Championat.

Ryska och belarusiska skidåkare är fortsatt avstängda från att tävla på grund av Rysslands krigsföring mot Ukraina. Därför har ingen av deras åkare fått åka till slovenska Planica för att tävla under skid-VM 2023.

Missen i VM

Därför var det så oerhört märkligt när ryska åkare plötsligt dök upp i samband med skid-VM nyligen. När Internationella skidförbundet, Fis, offentliggjorde en reklamfilm för att marknadsföra om VM så var ryska skidåkare med i videon och syntes tydligt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230221 Frida Karlsson of Sweden at a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 21, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0510

Fis fick pudla direkt och det hela blev en jätteblunder av skidförbundet som fick en mardrömsstart på årets skid-VM. Nu har misstaget nått hela vägen till Ryssland och svaret kommer även omedelbart.

LÄS MER: Petter Northugs helfräcka plan i VM – vill värva över svenske stortalangen till Norge(!): ”Nya sprintkungen”

Ryska svaret

Ryska förbundsbasen Jelena Välbe, som alltid är frispråkig i mediesammanhang, reagerar starkt på Fis miss.
– Det visar än en gång hur mycket Fis saknar de ryska idrottarna, säger Välbe till ryska sajten Championat och utvecklar:
– Ryska skidåkare är de enda i världen som kan skapa en riktig tävling och de bidrar också till ett stort publikintresse. En sån här blunder från Fis bevisar än en gång att de mår dåligt över det (beslutet att stänga av alla åkare) och känner sig uttråkade utan oss.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ryssland, skidor
150301 Jelena Välbe, Ryssland, under herrarnas 50 km masstart i klassisk stil under skid-VM den 1 mars 2015 i Falun. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74082

På torsdag börjar skid-VM 2023 i Planica på allvar när det är dags för sprinten att sätta igång hela mästerskapet. Redan då finns det mycket goda chanser för svenska åkare att ta hem de första VM-medaljerna.

Är det rätt att Ryssland inte är med i skid-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons urstarka reaktion på Therese Johaugs nya roll – med ett helt klockrent skämt: ”Jag hoppas bara att…”