Frida Karlssons urstarka reaktion på Therese Johaugs nya roll – med ett helt klockrent skämt: ”Jag hoppas bara att…”

Therese Johaug har en ny roll under VM.
Det får Frida Karlsson att reagera.
– Det är märkligt, säger hon.

Therese Johaug gjorde varenda tävling till sin egen show under OS förra vintern. Johaug var stundtals fullständigt överlägsen, och efteråt meddelade hon att karriären är över. Johaug är nu gravid, och lär inte tävla på några år, om ens någonsin igen.

På plats som expert

Norskan finns dock på plats under det kommande VM:et i Planica, men då som expert i norska NRK. Där kommer Johaug även att vara expertkommentator, och hon kommer nu att få bedöma Frida Karlsson och de andra stjärnornas åk, i stället för att försöka göra det bättre själv.

Therese Johaug, skidor
221209 Therese Johaug, expert commentator of NRK, during the FIS Cross-Country World Cup on December 9, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0385

Och för Frida Karlsson är det en ovan situation. Svenskan har bedömts vara Johaugs arvtagare i skidvärlden, och är fortfarande inte helt med på att Johaug lagt av, och numera jobbar som expert. Hon reagerar kraftigt på att Johaug är på plats under VM men för att jobba med tv – och hon gör det dessutom med ett klockrent skämt.

LÄS MER: Norska stjärnans utspel inför VM – psykar Sverige med orden om stjärnan: ”Tror svenskorna kliar sig i huvudet”

Klockrena skämtet

Till Expressen säger nämligen Karlsson följande:

– Det är märkligt att hon är på andra sidan nu. Det är inte så vi är vana vid att ha henne. Men det är många som har gjort det steget. Vi får hoppas att hon inte tar en stafettsträcka, bara.

Men så lär det alltså inte bli, då Johaug dels inte tävlat på snart ett år, och dessutom är höggravid.

Frida Karlsson, skidor
230104 Frida Karlsson of Sweden celebrates after women’s 20km pursuit during Tour de Ski on January 4, 2023 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0435

Therese Johaug hade dock fått vara med och tävla i flera distanser om hon ville, då hon är regerande världsmästare i tre lopp.

– Men det kommer jag inte göra. Men, jag ser väldigt mycket fram emot VM, jag tror det blir ett hejdundrande mästerskap för norsk del.

LÄS MER: Linn Svahns helkaxiga löfte inför skid-VM – sticker ut hakan rejält och avslöjar drömmen: ”Det är känslan”