Jacob Hårds ord om sin framtid i tv – efter att SVT nu tappar skidrättigheterna: ”Viasat borde...”

Jacob Hårds ord om sin framtid i tv – efter att SVT nu tappar skidrättigheterna: ”Viasat borde…”

SVT tappar rättigheterna till världscupen i längdskidor.
Framtiden för Jacob Hård är därmed osäker.
– Jag hoppas på nästa vinter, men jag är i det lyxiga läget att jag tar det en bit i taget så länge det känns kul, säger han till Aftonbladet.

Under söndagen tog årets världscupsäsong i längdskidor slut. Det blev en svensk jättesuccé med en smått sensationell tredjeplats i femmilen för Jens Burman, vilket såklart var speciellt för svensk längdskidåkning, då framgångarna på herrsidan inte direkt varit överväldigande de senaste åren. Men det var även speciellt av en annan orsak.

Orden om framtiden

I och med att säsongen är slut så går även en epok i graven när det kommer till sändningarna av världscupen. Från och med nästa säsong så tar Nent Group över rättigheterna, vilket betyder att Frida Karlsson, Ebba Andersson och de övriga åkarna kommer att ses på exempelvis Viasat och Viaplay i stället för SVT och SVT Play. SVT kommer dock sända ett gäng tävlingar varje säsong då man har rättigheterna till tävlingar som arrangers i Schweiz.

191124 Jacob Hård och Anders Blomquist, kommentatorer på SVT, poserar för ett porträtt under sprintprologen vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Men för Jacob Hård och Anders Blomquist, som kommenterat skidåkning tillsammans under många, många år, var det således den sista världscuptävlingen tillsammans som det ser ut just nu. Hård hoppas dock att det ska bli en fortsättning för superduon ”Hård och Blomman”.

– Jag hoppas det, vi har inte pratat om det, men det hoppas jag verkligen. Vi började jobba ihop 1995 så det är ett väldigt långt samarbete, längre än med någon annan jag jobbat med. Det är lite speciellt, säger han till Aftonbladet.

”Viasat borde…”

Hur Hårds framtid ser ut tycks inte vara helt bestämt.

– Jag tar ett år i taget i nära dialog med min arbetsgivare. Jag hoppas på nästa vinter, men jag är i det lyxiga läget att jag tar det en bit i taget så länge det känns kul.

201120 SVT’s Anders Blomquist och Jacob Hård poserar för ett porträtt under skidloppet över 10 km klassisk stil den 20 november 2020 i Bruksvallarna. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Jacob Hård får även en fråga om han skulle kunna tänka sig Viasat, om de lockade med världscupen och ett lukrativt kontrakt. Men det verkar inte locka alltför mycket.

– Haha! Det är ju en hypotetisk fråga, men det borde de nog ha gjort redan i så fall. Men jag känner att jag trivs väldigt bra på SVT och jag tror det finns mycket roligt kvar att göra där, säger han.

LÄS MER: Jacob Hårds passning till Viasat – efter att SVT förlorar rättigheterna till världscupen: ”Är negativt för sporten”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!