Ingemar Stenmarks nya satsning – med den magiska siffran 86

Ingemar Stenmarks nya satsning – med den magiska siffran 86

Ingemar Stenmark vann 86 världscuptitlar under sin aktiva karriär. 
Nu presenterar han sin nya affärssatsning: 86 exklusiva skidglasögon.
Signerade av legendaren själv förstås. 

När Ingemar Stenmark åkte skidor under 70- och 80-talet stannade Sverige. Hans enorma dominans gick så långt att reglerna i världscupen fick skrivas om så att andra åkare skulle få en rimlig chans att utmana. Det hindrade dock inte Stenmark från att kamma hem totalt 86 världscuptitlar.

Efter den aktiva karriären har legendaren klivit in i ett antal affärsprojekt, bland annat Spektrumeye – ett företag som tillverkar skidglasögon.
– Det här blir nytt för mig. Jag hade jätteproblem med glasögonen. Innan man hade hjälm så for de på sned och immade himla mycket för mig. Jag gillar det här med produktutveckling, sa han när det offentliggjordes 2016.

86 världscuptitlar – 86 skidglasögon

Den magiska siffran 86 har hängt med Stenmark även efter skidkarriären, exempelvis har han 86 fönster i sitt hus. Nu går han in i ett affärsprojekt där siffran i allra högsta grad har en huvudroll.

Stenmark och Spektrumeye har presenterat en ny kollektion skidglasögon – 86 par märkta med siffran och signerade av legendaren själv. Anders Nilemo, säljchef på Spektrumeye, säger att man kommer jobba vidare med siffran.
– Vi kommer jobba vidare med siffran 86 så länge Ingemar är mästare. Det kommer han i och för sig alltid vara i våra ögon, säger han enligt Sportexpressen.

Själva idén kommer från en resa Stenmark gjorde med Lindsey Vonn, amerikanskan som nu är uppe på 78 världscupsegrar.
– Det här är något vi velat göra från start egentligen att få göra de här 86 gogglesen. Idén kom ju egentligen när vi och Ingemar var nere med Lindsey Vonn i Alperna. Hon har ju jagat det här rekordet och är uppe på 78 segrar, säger säljchefen.

DELA på Facebook för att hylla Ingemar Stenmark!

[arve url=”https://youtu.be/fHE9XgXNwf0″ /]

LÄS MER: När Ingemar Stenmark överraskade alla – och levererade ett alldeles eget skämt