Hjälten Ebba Årsjö i extas – för all kärlek från svenska folket efter modiga avslöjandet: ”Jag svävar på moln”

Ebba Årsjö höll sin funktionsvariation hemlig i 18 år.
På onsdagen visade hon upp sitt ben för första gången – och har blivit överöst av kärlek.
– Jag svävar på moln, säger hon.

Ebba Årsjö ställde upp i vinterns Paralympics som en av Sveriges största stjärnor. Det var höga förväntningar på 21-åringen – och som hon infriade dessa.

Modiga beslutet

Hon reste tillbaka till Sverige med två guld och ett brons, och fick ta emot enorma hyllningar efter sina fina insatser i Kina. Framför allt efter att hon tog guld i slalom knappt ett dygn efter hon föll i storslalomen.

220312 Ebba Årsjö of Sweden celebrates after women’s slalom standing alpine skiing during day 8 of the 2022 Winter Paralympic Games on March 12, 2022 in Yanqing. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Svenskan har en muskelnedsättning i sitt ena ben, vilket är en bieffekt från den sällsynta sjukdomen Klippel-Trenaunays syndrom. Hon hade länge hållit det hela hemligt, men under onsdagen så visade hon upp sitt ben för första gången via sitt Instagram-konto.

Efter det modiga beslutet har Ebba Årsjö blivit överöst med kärlek från de svenska folket – och 21-åringen kan knappt tro att det är sant.

”Svävar lite på moln”

– Jag har fått väldigt mycket kärlek, jag har inte sett några elaka kommentarer. Det är många som frågar vad som har hänt, då är det andra som svarar. Alla har min rygg, säger hon till SVT och fortsätter:

– Man svävar lite på moln. Det finns inga ord för det. Men det är ju så det ska vara, det ska inte vara någon ”big deal”. Men va fasen, det är kul när det sprids.

220313 Ebba Årsjö of Sweden poses for a portrait with her medals during day 9 of the 2022 Winter Paralympic Games on March 13, 2022 in Yanqing. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Svenskan berättar att hon inte hinner svara alla som hört av sig, utan skickar i stället en hälsning till det svenska folket:

– Bara fortsätt som ni gör, reagera på samma sätt som ni gör mot mig mot andra i vardagen. Jag vill att det här ska bli normaliserat, säger Ebba Årsjö.

LÄS MER: SHL-toppklubben jagar svenske backstjärnan – kan återvända efter sex år utomlands: ”En riktig toppback”