Hemliga skadedetaljen – som Stina Nilsson vägrar avslöja: ”Även om jag skulle ha ont..”

.

Stina Nilsson kom tillbaka från sin lårskada och briljerade under skid-VM.
Säsongen är fortfarande igång – och det gör att hon inte vill avslöja detaljer kring hennes skadekänningar ännu.
–  Sen kan jag öppna upp mer om känslorna kring benet och eventuella smärtor, säger hon till Sportbladet.

Stina Nilssons medverkan i skid-VM var länge osäker. I mitten av januari, under sprinttävlingen i estniska Otepää, var olyckan framme och stjärnan åkte på en lårskada.

Återhämtade sig från lårskadan

Till en början var prognosen dyster. Landslagsledningen konstaterade att hennes medverkan i VM var hotad och därefter väntade en kamp mot klockan för att hinna läka.

Foto: Bildbyrån

Med bara dagar kvar till skid-VM kom så det glädjande beskedet. Nilssons lår var tillräckligt bra för att kunna tävla med och i den inledande sprinttävlingen höll svenska folket andan för att allt skulle gå som planerat.

Supersuccé på VM

Och som planerat, och lite till, gick det. Stina Nilsson tog hem VM-silver i den individuella sprinten och i lagstafetten skulle det bli VM-guld tillsammans med Maja Dahlqvist.

En guldchans återstod för henne och det var i stafetten över 4×5 kilometer. Svenskan ställdes mot Therese Johaug på den sista sträckan – och vad som skedde vet vi vid det här laget.

Efter en bragdartad sträcka av Charlotte Kalla gick Nilsson ut 18 sekunder före Johaug, gjorde ett perfekt taktiskt lopp och spurtade ner den norska superstjärnan på upploppet.

Vill inte avslöja skadedetaljen

Efter stafetten, med tre VM-medaljer i bagaget från Seefeld, lämnade Nilsson VM för att återhämta sig i Östersund och hemma i Malung.

I dag är hon tillbaka på startlinjen när sprinten avgörs i norska Drammen och stjärnan har fortsatt chansen att vinna den totala sprintcupen.

Inför tävlingarna konstaterar hon att hon inte vill prata för mycket om skadekänningarna – och huruvida hon fortfarande har ont.
– Jag tänker att jag kommer inte vilja lägga mycket fokus på det nu. Sen kan jag öppna upp mer om känslorna kring benet och eventuella smärtor.  Även om jag skulle ha ont, vill jag inte lägga fokus på det nu. Jag vill hålla mig med det så länge, säger Stina Nilsson till Sportbladet.

”Det har varit värdefullt”

Hon hoppas att den fina formen från VM håller i sig och under mästerskapet kändes det bättre och bättre.
– Jag kände under VM att det var stor skillnad från första till sista loppet rent formmässigt. Det har varit värdefullt att bygga styrkan i benet igen. Jag blev starkare och starkare, säger hon.

Dela artikeln för att hylla Stina Nilsson!

LÄS MER: Wolfgang Pichlers brandtal till de svenska skidskyttarna!

Skidskytte VM 2019: TV tider, program och resultat