Helena Ekholms nya jobb efter det tuffa avskedet till SVT – nu avslöjas anledningen till avhoppet: ”Ligger varmt om hjärtat”

Helena Ekholm har varit en omtyckt expert i Vinterstudion.
Men nu lämnar den förre skidskytten SVT efter hela sex år.
Och hennes nya jobb har blivit avslöjat.

Som idrottare var Helena Ekholm en av våra främsta skidskyttar genom tiderna. Hon vann tre VM-guld och tog sammanlagt åtta medaljer i VM-sammanhang samt vann den totala världscupen 2009.

Helena lämnar SVT

Ekholm var också oerhört folkkär och vann både Bragdguldet och Jerringpriset vid Idrottsgalan. Efter den aktiva karriären har hon jobbat som tv-expert i tio år, först för Viasat och sedan för SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Helena Ekholm, skidor
231112 Helena Ekholm, SVT, poserar för ett porträtt inför herrarnas sprint under Sverigepremiären i skidskytte den 12 november 2023 i Idre. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0768

Svenskan har blivit en riktig favorit i tv-rutan och varit en del av populära ”Vinterstudion” under sex års tid. Men på torsdagen kom det plötsliga beskedet att Helena försvinner från tv-rutan.

Ekholms nya jobb

Nu avslöjas sanningen om varför hon lämnar SVT. Helena Ekholm har nämligen tackat ja till ett nytt jobb hos svenska skidskytteförbundet.
– Det här känns som en väldigt bra rekrytering för Svenskt Skidskytte. Helenas yrkesmässiga bakgrund i kombination med hennes kunskap om skidskytte både som aktiv och föreningsledare gör henne som klippt och skuren för den nya rollen.
Det är flera nya och omfattande projekt som ska hanteras för att skapa både aktivitet och idrottsglädje i hela skidskytterörelsen. Parallellt med dessa kommer Helena också stärka upp i befintliga projekt såsom Sverigepremiären och IBU Cup i Idre Fjäll, säger förbundets generalsekreterare Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Helena Ekholm, skidor
211113 Helena Ekholm poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Vinterstudion den 13 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / COP 201 / ES0051

Ekholm har under de senaste åren drivit eget företag inom hälsa och personalvård, vid sidan av tv-sändningarna. Nu ska hon driva flera utvecklingsprojekt inom svenska skidskytteförbundet.
– Jag har länge varit sugen på att jobba inom Svenskt Skidskytte och när chansen nu dök upp så kändes det som ett perfekt tillfälle. Jag ser verkligen fram emot att få jobba nära den sport som ligger mig varmast om hjärtat och bidra till att stärka Svenskt Skidskytte, säger Ekholm i pressmeddelandet.

LÄS MER: Nya bilden på Frida Karlsson som imponerar på alla – tävlar nu i en helt annan sport och hyllas stort: ”Förebild”

Helena Ekholm slutar med omedelbar verkan som tv-expert och tillträder sin nya tjänst hos skidskytteförbundet från och med 1 september.

Vad tycker du om Helena Ekholms nya jobb? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev