Hårda orden i Norge – rivalens oväntade glädje(!) efter Linn Svahns fiasko: ”Det är härligt att se!”

Linn Svahn åkte ut redan i semifinal.
Då var Lotta Udnes Weng… glad.
– Det visar att det inte bara är att åka hit och härja. Det är kul att se!, säger hon.

Inför VM-sprinten så handlade i stort sett allt om Linn Svahn. Svenskan, som haft en otrolig raketkarriär, har varit stundtals helt överlägsen inom distansen det senaste året, och i våras säkrade hon den totala sprintcupen i världscupen.

Glädjen(!) i Norge

Under vintern har den unga svenskan tagit ytterligare kliv och hon gick in till VM-premiären som den största guldfavoriten och en given medaljkandidat. Men det var inte Svahns bästa dag. Hon såg visserligen trygg ut i prologen, där hon kom på en åttondeplats, men hon gjorde det mer spännande än vad många hade hoppats på i kvartsfinalen – och i semifinalen var hon aldrig nära någon topplacering.

210224 Linn Svahn of Sweden at a cross-country training session during the FIS Nordic Ski World Championships on February 24, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Svahn kom sist i sin semifinal och åkte alltså ut redan där, och hennes VM-debut blev inte alls någon succé. Efteråt var Svahn märkbart tagen, men samtidigt så var Lotta Udnes Weng, som även hon åkte ut i semifinal, glad över svenskans missade finalplats.

– Hon har varit suverän hela året, så jag är lite överraskad. Men det visar att det inte bara är att åka hit och härja, det är kul att se! Det är lite ”payback” för alla de ”kaxiga” kommentarerna från Sverige, säger hon till VG.

”Förstår att vissa är missnöjda”

När VG skriver om Wengs uttalande om att svenskorna är ”kaxiga” så refererar de bland annat till Frida Karlssons uttalande om att Sverige är så pass bra den här säsongen att det skulle finnas två blågula lag på pallen i stafetten om det tilläts. Maja Dahlqvist, som även hon åkte ut i samma semifinal som Svahn, får frågan på hur hon ser på Wengs utspel, och svarar då bittert:

– Jag skiter fullständigt i vad de säger. Jag håller mig till mig, säger hon.

201120 Lotta Udnes Weng of Norway after winning the women’s cross-country skiing sprint final during Beitosprinten 2020 on November 20, 2020 in Beitostølen. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Men det fanns fler som gladde sig över det svenska misslyckandet. Trots att Jonna Sundling vann guld så var det flest norska åkare i finalen.

– Det är inte bara att gå in i ett VM som favorit. Vi norskor har kommit in i mästerskapet och träffat bättre. Jag förstår att vissa svenskor är missnöjda, säger Ane Appelkvist Stenseth, som blev femma i sprinten.

GUIDE: Allt du behöver veta om skid-VM 2021: TV-tider, komplett schema och resultat

LÄS MER: Norska tokhånet efter Oskar Svenssons vallamiss: ”Hade han fått taktiktips av Calle Halfvarsson?”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!