Här kraschar Lindsey Vonn otäckt i VM-backen

Här kraschar Lindsey Vonn otäckt i VM-backen

Lindsey Vonn gör sina sista tävlingar någonsin under alpina-VM i Åre. Men redan i det första loppet var olyckan framme.
Vonn körde in i en port och kraschade otäckt i Super G-tävlingen, men kunde lyckligt nog åka ner för egen maskin.
– Det kan vara det sista vi ser av Lindsey Vonn, säger programledaren André Pops i SVT:s sändning.

Lindsey Vonns karriär går mot sitt slut. Den amerikanska superstjärnan, med makalösa 82 världscupsegrar på meritlistan, har haft problem med skador men kom trots det till start i alpina-VM i Åre.

Vonn kraschade på alpina-VM

34-åringen konstaterade att VM i Åre blir de sista tävlingarna hon gör och redan under mästerskapets första dag tävlade hon i Super G. Det skulle sluta i en otäck krasch.

Vonn kom för nära en port vid ett krön och flög i luften innan hon landade hårt i backen. Hon flög in i skyddsnätet med hög fart och sjukvårdare var snabbt på plats för att hjälpa henne.

Nere i målfållan höll åskådare och medtävlande andan i hopp om att Vonn inte skadat sig allvarligt. André Pops frågade sig huruvida det kan vara det sista vi ser av Lindsey Vonn i skidbacken.
– Det kan vara så, svarar experten Maria Pietilä Holmner.

Orolig Shiffrin

Bara någon minut senare kom glädjande bilder. Vonn åkte för egen maskin ner för backen och verkar ha klarat sig bra trots den otäcka kraschen,

Mikaela Shiffrin tittade bort när hon fick se sin landsmaninna krascha. Även hon var lättad av bilderna när Vonn kom åkandes ner för backen efter kraschen.
– Det är jätteskönt att hon står, men jag håller tummarna för det var ingen bra krasch. Förhoppningsvis är hon okej, säger Shiffrin.

”Vill inte avsluta så här”

Huruvida det blir Vonns sista tävling är oklart.

Däremot säger Marie Pietilä Holmner att vi kan räkna med att få se den amerikanska stjärnan på startlinjen när störtloppet avgörs.
– Om jag känner henne rätt kommer vi absolut se Lindsey på störtloppsstart.en Hon vill inte avsluta det så här, säger hon i SVT:s sändning.

Michaela Shiffrin vann Super G-tävlingen, det ynka två hundradelar före italienskan Sofia Goggia och fem hundradelar före Corinne Suter på tredjeplats.

VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat