Här chockas Ebba Årsjö fullständigt – av hälsningen från Ingemar Stenmark: ”Jag har inte en chans mot dig”

Ebba Årsjö tilldelades Victoriapriset.
Sen chockades hon – av en hälsning från självaste Ingemar Stenmark.
– Jag skulle inte ha en chans, säger Stenmark.

Det var fantastiska bilder som utspelade sig på Öland i går, då Kronprinsessan Victorias födelsedag firades på Borgholm. På plats var även paraidrottaren Ebba Årsjö, som tog emot Victoriapriset 2022.

Känslosamt på scen

Sveriges allra största idrottare har fått ta emot priset, och i går var det alltså Ebba Årsjö – som första paraidrottare någonsin – som fick kliva upp på scen. Och det var starka bilder. Victoria var röd, och Ebba Årsjö hade svårt att hålla emot tårarna.

Foto: SVT

Årsjö vann två VM-guld och dubbla guld i Paralympics tidigare under året, och när en hyllningsvideo om stjärnan rullade samtidigt som hon var uppe på scenen så kom tårarna – hos bägge på scen.

– Som ni ser är jag lite blödig av mig. Det är mycket känslor som vanligt. Det är så stort. När man får se den här videon så känns det extra mycket.

Hälsningen från Stenis

Men det slutade inte där. När Årsjö sedan klev in i SVT:s studio kom en hälsning – från alpin-legendarerna Pernilla Wiberg och Ingemar Stenmark.

– Grattis, Ebba, till Victoriapriset! Här sitter två som också har fått det. Det är längesen, men det är ett fint pris. Ebba, du är otroligt duktig på att åka skidor, och jag vet inte om vi skulle ha nån chans mot henne om vi skulle ställa upp idag, säger Wiberg, innan hon lämnar över ordet till Stenmark.

– Nej, inte en chans. Jag har sett dig åka och det är väldigt imponerande, säger Stenis.

Foto: SVT

Ebba Årsjö blev fullständigt chockad av hälsningen och fick knappt fram ord. När hon väl öppnade munnen fick hon bara fram: ”Ingemar Stenmark!”.

Snacka om välförtjänt. Grattis, Ebba!

Se klippet här:

LÄS MER: Jaromir Jagrs helt underbara passning till alla NHL-klubbar – vädjar nu: ”Jag vet att jag är 50 år, men…”