Här är ikonen Charlotte Kallas nya jobb – får uppdrag inom längdåkningen: ”Det känns som en dröm”

Charlotte Kalla har lagt elitkarriären på hyllan.
Nu får ikonen ett nytt uppdrag inom längdåkningen.
– Det känns som en dröm, säger hon.

Charlotte Kalla är tveklöst en av våra största längdåkare genom alla tider. Hon toppar Sveriges lista över flest vunna OS-medaljer, och har blivit enormt folkkär i de svenska hemmen.

Fina hyllningarna

Totalt har Charlotte Kalla bland annat vunnit nio OS-medaljer och tre VM-guld. Men allt gott har ett slut – och efter den här säsongen meddelade svenskan att hon avslutar karriären, och lägger längdskidorna på hyllan för gott.

220327 Charlotte Kalla jublar efter vinsten i damernas stafett under dag 5 av SM-veckan den 27 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Efter beskedet har hon hyllats som en av Sveriges främsta genom alla tider. När hon åkte in till målfållan i sitt allra sista lopp – under SM-veckan i Piteå – visade hela landslaget sin uppskattning för Charlotte Kalla och ordnade en hyllning som aldrig tidigare har skådats.

Det var två månader sedan och efter det har det funnits många frågetecken och spekulationer om vad Charlotte Kalla ska ta sig för härnäst.

Nya jobbet

Nu står det klart att ikonen har gjort klart med ett nytt uppdrag – som håller henne kvar inom längdåkningen till viss del. Hon blir ambassadör för Skistar, precis som Nils van der Poel, och kommer utveckla en klädkollektion för längdskidåkning och utomhusträning.

Hon kommer också att inspirera till rörelseglädje och aktivitet.

220326 Charlotte Kalla i intervju med SVT under dag 4 av SM-veckan den 26 mars 2022 i Piteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

”Under min elitkarriär längtade jag ofta till lägerdagarna i fjällen. Miljöombytet gav mig både avkoppling med de öppna vyerna och äventyr eller dramatik med kuperingen som fjällen erbjuder. Jag hoppas inspirera fler till att uppleva fjällen året runt och personligen känns det som en dröm att få fortsätta spendera tid i fjällen”, säger Kalla själv i ett pressmeddelade.

LÄS MER: Charlotte Kalla hyllades inför tusentals – ikonen prisades och får tävling döpt efter sig: ”Känns overkligt”