Här är Charlotte Kallas helt nya roll i längdlandslaget – hoppar på oväntat uppdrag: ”Det lät spännande”

Charlotte Kalla lämnade längdåkningen.
Nu är ikonen tillbaka – och får en ny roll inom det svenska landslaget.
– Det lät spännande, säger han.

Det finns nog ingen som tycker annat än att Charlotte Kalla är en av Sveriges bästa längdåkare genom tiderna. Hon har vunnit i princip allt som går att vinna, och toppar svensklistan över flest OS-medaljer.

Får ny roll i landslaget

Men allt gott har ett slut. I vintras meddelade Charlotte Kalla, efter ett par tyngre år, att hon avslutar sin elitsatsning efter säsongen. Sedan avskedet har det spekulerats vilt om vad svenskan skulle ta sig för i framtiden.

220324 Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, jublar över sin vinst efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Till sist stod det klart att Charlotte Kalla gör precis som Nils van der Poel, och blir ambassadör för Skistar. Sedan blev det också klart att svenskan kommer att få en roll inom landslaget – och nu har den blivit preciserad.

Ikonen kommer att hjälpa lovande juniorer i deras satsning på längdskidåkningen.

”Det lät spännande”

Där kommer hon att fungera som en hjälpande hand till juniorlandslagets tränare Andreas Domeij.

”I våras fick jag chans att höra Andreas träningsfilosofi och fick bekräftat det jag egentligen visste – att han är en klok tränare. Andreas hade idéer om hur jag kunde förstärka hans tankar och bidra med min erfarenhet. Det lät spännande så valet att hitta tid för mig att vara med några dagar var lätt”, säger hon i ett pressmeddelade.

Charlotte Kalla, skidor
210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0039

Kalla fortsätter:

”Andreas engagemang är en stor tillgång och jag tror att hans energi kan inspirera de aktiva att få till en bra helhet i sina satsningar. Tanken är att jag ska medverka på träningspassen på de planerade lägren och i samband med första lägret kommer jag även hålla en inspirationsföreläsning”.

LÄS MER: Wayne Gretzkys mäktiga hyllning – pekar ut svensken som en av hela ligans viktigaste: ”Jag är förvånad”