Här är Anna Haag och Emil Jönssons nya liv – efter skidkarriärerna: ”Nu skiter jag i det”

Anna Haag och Emil Jönsson har tagit sin sista stakningar.
Nu börjar skidparets nya liv – och nya utmaning.
”Det är inte det lättaste”, skriver Haag i parets blogg.

Efter sammanlagt 26 säsonger på dem båda så har Anna Haag och Emil Jönsson nu lagt pjäxorna på hyllan. Där allra mest minnesvärt blir 1 OS-guld, 4 OS-silver och 1 OS-brons från deras långa karriärer.

Den stora omställningen

Det var mitt under OS i Pyeongchang som skidparet tog ett gemensamt beslut att årets säsong skulle bli den sista. Nu väntar ett helt nytt liv utanför spåren.

Haag beskriver den stora omställningen så här:
”Dagarna här hemma rullar på rätt fort, vi försöker styra upp allt vi inte hunnit med under vintern, planera bröllop och sen försöka få ett hum om vår framtid. Det är inte det lättaste, men det är spännande och utmanande och motiverande. Många tankar och många bollar i luften, emellanåt lite för många kanske, men samtidigt är det nog så vi måste börja”, skriver Haag i parets gemensamma blogg.

Haag: ”Jag skiter i det”

Den allra största förändringen mot aktiva karriären är just att den enorma mängden träningstimmar har minskat – rejält.
”Vissa dagar räcker det med styrka. Och jag kan sticka ut och springa i halvhårt tempo i en timme, och sen är jag klar. Hade det varit tidigare år i april hade jag nog känt mig stressad över att jag antingen gör för lite eller tränar för mycket, för april är ju månaden då vi brukar prioritera att återhämta oss lite. Nu gör jag lite det jag känner för. Och jag, för första gången i mitt liv, skiter i timmarna!”, skriver hon i bloggen.
”I juni har jag tänkt börja springa lite löptävlingar, så jag försöker sakta men säkert komma igång med löpningen. Kanske var jag lite ivrig de sista två dagarna, då jag idag har sån jäkla träningsvärk att jag nog inte ska springa på någon dag.”

Dela artikeln för att önska Anna Haag och Emil Jönsson lycka till!

LÄS MER: Läckta dokument avslöjar nu sanningen – så har Norge ljugit om Therese Johaug

Anna Haag avslöjar bästa minnet från karriären – löpturen med Charlotte Kalla som urartade