Hanna Öbergs glädjebesked med kärleken Martin Ponsiluoma – berättar om stora steget: ”Känns jättekul”

OS-hjältarna Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma berättade förra året att de är ett par. Nu tar de nästa steg tillsammans.
– Det känns jättekul, säger Hanna Öberg.

Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma hade båda två ett lyckosamt OS-mästerskap i Peking. Den förstnämnda var med och vann guld i damernas stafett, medan Ponsiluoma tog ett silver i masstarten.

Tar nästa steg

Det är två av Sveriges allra främsta skidskyttar, och inför den förra säsongen berättade de att de har funnit varandra. Nu berättar Hanna Öberg om att de tagit nästa steg i deras relation. De har nämligen köpt ett hus tillsammans.

220211 Hanna Öberg of Sweden ahead of the women’s biathlon 7,5 km sprint during day 7 of the 2022 Winter Olympics on February 11, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

– Vi har bott ihop redan tidigare men nu blir det mer på riktigt. Vi har köpt ett litet hus i Östersund tillsammans och det känns så klart jättekul, säger Hanna Öberg till Expressen och fortsätter:

– Både jag och Martin är uppvuxna i hus och då blir det nog att man gärna vill tillbaka till huslivet, det finns en del saker som man inte riktigt kommer åt när man bor i lägenhet.

”Var lite orolig”

Hanna Öberg berättar vidare att de ännu inte hunnit flytta in i huset än. De planerar att göra det innan tävlingssäsongen drar igång i vinter. I stället har fokus legat helt på att vara så bra som möjligt i spåren kommande säsong.

– Det har gått betydligt bättre med träningen i sommar än vad det gjorde förra året. Då var det egentligen först på hösten som det började släppa. Och då var jag lite orolig inför vintern, men det gick ju bra sedan. Men nu har jag haft en bättre utgångsposition, säger hon.

220212 Martin Ponsiluoma of Sweden ahead of men’s biathlon 10 km sprint during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

LÄS MER: Leksand nära överenskommelse med NHL-klubben – kan behålla stjärnan: ”Jag har höga förhoppningar”