Hanna Öbergs fina jättehyllning till Wolfgang Pichler - efter avskedet

Hanna Öbergs fina jättehyllning till Wolfgang Pichler – efter avskedet

.

Wolfgang Pichler lämnar det svenska skidskyttelandslaget.
Nu kommer Hanna Öberg med en fin hyllning till demontränaren.
– Han lärde mig vad som krävs, säger hon till SVT

Sveriges skidskyttelandslag hade det under många år tungt.

Men sedan Wolfgang Pichler klev in som förbundskapten, 2015, har man fått ett rejält uppsving och man har skördat stora framgångar i såväl det senaste OS och under VM.

Hyllningen från Öberg

I januari stod det klart att Pichler gjort sitt som förbundskapten, och att han efter VM i mars skulle lämna sitt uppdrag.

Den som fått den kanske största utvecklingen under Pichler är Hanna Öberg.

23-åringen tog ett individuellt guld under OS i Pyeongchang, samt tre medaljer under årets VM – och hyllar nu sin forne tränare.

– Wolfgang har betytt mycket för mig i min karriär hittills. Men man måste ändå komma ihåg att Wolfgang börjar komma upp i pensionsåldern och att han inte vill resa lika mycket längre. Han lärde mig vad som krävs; hård träning, säger Öberg till SVT.

”Ingen annan har samma engagemang”

Svenskan är dock säker på att Wolfgang Pichlers anda kommer att leva kvar i landslaget.

– Det är detaljer som kommer ändras i början, vi kommer ha kvar stora delar av Wolfgangs träningsupplägg. Wolfgangs engagemang kommer jag ha med mig, för jag vet inte om någon annan ledare kan komma upp i den graden av engagemang som han har, säger hon.

I den nya tränarkonstellationen så blir Johannes Lukas huvudtränare, och Anders Byström landslagschef.

Wolfgang Pichler kommer, enligt Öberg, att finnas kvar inom skidskyttelandslaget, någonting som stjärnan ställer sig positiv till.

– Han kommer inte försvinna helt ur bilden, i vilken roll är inte färdig än. Jag har stor respekt för Wolfgang, men är samtidigt nyfiken på att justera upplägget under de nya ledarna, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Dela för att hylla Wolfgang Pichler!