Guldhjälten Hanna Öberg: ”Då kommer nog Wolfgang att slå till mig”

Guldhjälten Hanna Öberg: ”Då kommer nog Wolfgang att slå till mig”

.

Hanna Öberg ställde sig högst på pallen, tog emot guldmedaljen och hyllades av publiken.
Men klassikern ”bita i guldmedaljen” var inte aktuell.
– Nej, det vågar jag inte. Då kommer nog Wolfgang att slå mig. Det finns nog risk att det är baciller på den och det skulle han inte gilla, säger en skrattande Öberg till Expressen.

Inledningen av VM på hemmaplan var skakig för det svenska landslaget. Möjligheterna fanns ju där, men när det gällde som mest orkade varken Hanna Öberg eller Mona Brorsson att riktigt hålla i.

Darrade inte

Tills distansloppet i förrgår. Då visade Hanna Öberg klassen och stod för ett riktigt monsterlopp, som räckte hela vägen till seger.
Hon visste att hon sköt för medalj sista gången på vallen, men trots den enorma pressen så darrade hon inte.
– Jag tänkte bara: ”Nu ska jag visa att det är jag som är olympisk mästarinna”, sa Öberg till SVT.

Några timmar senare hyllades Öberg vid Rådhuset i centrala Östersund. Precis som i OS förra året fick svenskan ställa sig högst upp och ta emot guldmedaljen.
– Det var en fantastisk känsla att stå där inför min familj, vänner och alla andra som kommit. Jag blev verkligen rörd, säger Hanna Öberg till Expressen.

”Risk att det är baciller”

Den klassiska ”bita i medaljen”-bilden var dock aldrig aktuell.
– Nej, det vågar jag inte. Då kommer nog Wolfgang att slå mig. Det finns nog risk att det är baciller på den och det skulle han inte gilla, säger Öberg och skrattar.

Redan i dag är det dags för nästa medaljchans för Hanna Öberg. Hon kör singelmixedstafett tillsammans med Sebastian Samuelsson.
Den tävlingen börjar 16.45.

Läs mer:

Skidskytte VM 2019: TV tider, program och resultat