Gladiatorn(!) tvingas ut i en skidtävling – sekunder senare ligger Gunde Svan och skrikgråter av skratt

Gunde Svan har stått för flera minnesvärda ögonblick i tv-rutan. Ett av dem allra bästa är när skidikonen får ett så pass stort skrattanfall att han inte ens kan stå på egna ben i ”Vinterspelen” 2010.

Vinterspelen var en alpin underhållningsserie som sändes 2010. Programmet bjöd in svenska kändisar att delta i olika vintergren, och går att likna vid en skämtsam version av de olympiska spelen.

Flera härliga och populära svenskar var med, bland andra Glenn Hysén och Richard Herrey, men den mest folkkäre av alla var showens programledare – nämligen Gunde Svan.

Viker sig av skratt

Utöver skidåkningen har Gunde Svan gjort sig känd för sin positivism och glädje som genomlyst skidprofilen genom sin karriär, både i spåren och på tv.

Gunde Svan har lett program som Fångarna på fortet, Gladiatorerna och Ingenting är omöjligt men det kanske allra mest minnesvärda ögonblicket i ikonens tv-karriären är när han fullkomligt viker sig av skratt i Vinterspelen 2010.

Foto: YouTube

Det är Johan Oldenmark, känd som Plexus i Gladiatorerna, som i full längdskidsmundering ska försöka ta sig igenom ett stort bildäck. Och det går verkligen inget vidare för den svenske artisten – vilket får Gunde Svan att visa en av de härligaste sidorna av honom själv.

Medan Oldenmark misslyckas med att krångla sig igenom bildäcket blir Svan filmad när han bryter ihop av skratt, och det verkar inte få något stopp.

Faller till marken

Efter flera försök där ”Plexus” först testat att få igenom skidspetsarna utan framgång så gör han någon form av kullerbytta med rumpan först genom däcket. Vilket Gunde Svan tycker är hysteriskt roligt och faller ihop till marken.

– Gunde Svan var ju avsevärt roligare än karl på skidorna, skriver en användare på YouTube.

– Alltså. Festa med Gunde Svan måste vara bland det roligaste man kan göra, skriver en annan.

Foto: YouTube

Gunde Svan är en av Sveriges och världens mest framgångsrikaste längdskidåkare genom tiderna. Under sin aktiva karriär var han totalt fyra stycken OS-medaljer och sju VM-guld under 80-talet och början på 90-talet.

År 2008 blev han också utnämnd till Sveriges nya förbundskapten i skidlandslaget – men knappt ett år senare avgick ikonen med anledningen att uppdraget var för tidskrävande.

LÄS MER: William Poromaas okända vredesutbrott – fick rejäl utskällning av skidpampen(!): ”Det är inte okej”


Få våra nyhetsbrev!