Frida Karlssons underbara besked som får alla svenskar att längta efter helgens skidpremiär: ”Det är super”

Nu börjar det närma sig!
I helgen är det äntligen dags för skidpremiär och någon är rejält laddad.
– Det ska bli jättekul, erkänner en strålande glad Frida Karlsson.

Svenska skidskyttarna gjorde säsongspremiär i helgen som var. Nu är det dags för längdåkarna att göra likaså i helgen när det är dags för Sverigepremiär i Gällivare.

Karlsson taggad

På fredagen drar allt igång med sprintlopp, sedan distanslopp på lördagen och fristil på söndagen. Svenska skidstjärnan Frida Karlsson är redan på plats vid Hellnerstadion i Gällivare och hon är rejält taggad på den nya skidsäsongen.
– Det är superförhållanden. Det ska bli jättekul att dra på sig nummerlappen och börja tävla igen, säger Frida i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
231023 Frida Karlsson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Svenska skidlandslaget är på plats från måndagen för ett fyra dagar långt träningsläger inför premiärtävlingarna.
– Att få träna på riktig snö i det här härliga vinterlandskapet känns riktigt inspirerande, jag trivs fantastiskt bra här, säger en strålande glad Karlsson.

”Är utmanande”

Inför en mästerskapsfri säsong där världscupen är det stora målet så ser 24-åringen mest fram emot sprinten på fredagen.
– Ska man kunna hävda sig i konkurrensen om totalsegern i världscupen så måste man åka bra i sprint och om jag ska ta en plats i sprintlaget till världscuppremiären i Ruka så gäller det att prestera bra i Gällivarepremiären, säger Frida inför helgen.
– Visst hoppas jag att Gällivarepremiären ska ge mig ett kvitto på att jag står där jag tänkt mig så att jag kan inleda världscupsäsongen med låga axlar. Självförtroendet är stort, jag har åkt bra i Gällivare tidigare år, det är utmanande banor med både tuffa backar uppför och snabba utförskörningar där det gäller att hänga med och trampa runt på skidorna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
231023 Frida Karlsson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Men det är inte bara en ny skidsäsong vi får se, utan nytt för i år är att det även blir helt fluorfritt.
– Det finns en stor osäkerhet och oro bland åkare och ledare inför premiären av fluorfritt, inte minst med tanke på diskningen av den norska damåkaren i den alpina premiären, men vi kommer att erbjuda testmätning av skidor från tisdag.  Vårt uttalade mål är ju att hjälpa åkarna att göra röda skidor gröna inför säsongspremiären, inte att sätta dit folk. Jag är övertygad om att det här kommer att gå jättebra, säger Mats Eklund, nytillträdd verksamhetschef i Gällivare och fluorkoordinat för Svenska skidförbundet, i ett pressmeddelande.

Hur tror du att det går för Frida Karlsson i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jonna Sundling avslöjar okända beslutet inför nya vintern – gör nu precis som Ingemar Stenmark och Anja Pärson