Jonna Sundling avslöjar okända beslutet inför nya vintern – gör nu precis som Ingemar Stenmark och Anja Pärson

Jonna Sundling avslöjar okända beslutet inför nya vintern – gör nu precis som Ingemar Stenmark och Anja Pärson

På världstoppen i skidsporten finns det pengar att hämta.
Jonna Sundling har varit framgångsrik i flera år, och har kunnat tjäna bra.
Nu avslöjar skidåkaren allt om sin hemliga investering i Tärnaby – där Ingemar Stenmark och Anja Pärson är ifrån.

Under VM 2021 i Oberstdorf tog Jonna Sundling två guldmedaljer, i sprint och sprintstafetten (tillsammans med Maja Dahlqvist). Med det slog Sundling igenom ordentligt internationellt, och sen dess har hon befunnit sig i världstoppen.

Sundlings framgångar

Året därpå tog Sundling tre medaljer under OS. Guld i sprint, silver i sprintstafetten (tillsammans med Maja Dalhqvist även denna gång) och brons i stafetten (tillsammans med Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och Frida Karlsson). I årets VM i Planica blev det också dubbla guld, i sprint och sprintstafetten, den gången tillsammans med Emma Ribom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, längdskidor, Sverige
231023 Jonna Sundling, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Medaljer i de största mästerskapen generar en hel del pengar och bonusar. Säsongen 21/22 genererade ett rekordår för Sundlings bolag Jonna Sundling AB sett till omsättning och resultat. Då hade hon tre miljoner i eget kapital i bolaget, och plockade en utdelning på 266 000 kronor, enligt Expressen. Sista maj 2022 hade Sundling 566 000 kronor i värdepapper och 1,8 miljoner kronor på banken, skriver kvällstidningen.

Hemliga investeringen

Tillsammans med pojkvännen Anton Olofsson har Sundling investerat en del av dessa pengar. Något de gjorde redan 2020, när de köpte en 684 kvadratmeter stor tomt i Tärnaby i Lappland.

Tärnaby är känt för bra skidåkning och fostrandet av bland annat två alpina skidlegender i form av Anja Pärson och Ingemar Stenmark.
– Vi köpte den för flera år sedan som en kul grej, eftersom jag och Anton båda kommer från Västerbotten. Men det är ingenting vi skyltar med. Vi fick en möjlighet att köpa tomten och kände att Tärnafjällen… det var bra, säger Sundling till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Ingemar Stenmark, alpin skidåkning
ÅRE 20190212 Skidlegenderna Anja Pärson och Ingemar Stenmark som ska köra uppvisningstävlingen Skistar Invitational på tisdagen under pågående alpina VM i Åre. Foto Anders Wiklund / TT kod 10040

Tre år in i ägandeskapet står tomten fortfarande tom. Jonna och Anton vet än så länge inte vad de vill göra av den.
– Vi vill bygga stuga, men det vill vi göra i Trillevallen i stället. Vi tycker så himla mycket om den, men det finns inga krav än så länge att vi måste bygga på den, så vi bara sparar den lite. Så vi har den som lite markägare, säger Sundling.

 LÄS MER: Frida Karlsson och Ebba Andersson nobbade – då rasar SVT-experten Anders Blomquist: ”Meningslöst”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev