Frida Karlssons tydliga kontring – slår nu tillbaka efter grova anklagelserna i Norge: ”Det är onödigt – men…”

Utspelen från Norge har haglat.
Nu slår Frida Karlsson ifrån sig – ordentligt.
– Jag kan tycka att det är onödigt att säga någonting man inte vet någonting om, säger hon till Sportbibeln.

För Frida Karlsson har det egentligen inte varit några problem alls under sommaren, men när hon som försiktighetsåtgärd drog sig ur från rullskidtävlingar i slutet av augusti så uppstod diskussioner och oro direkt. Många fruktade att Karlsson var övertränad, men den här gången kom Karlsson från en bra försäsong, utan några som helst problem fysiskt.

”Jag uttalar mig inte om politik”

Men i Norge har tongångarna varit annorlunda. Där har utspelen haglat kring att Sverige inte har någon kontroll på sina stjärnor, och att Therese Johaugs överlägsenhet får Sveriges stjärnor att träna över gränsen. Frida Karlsson tar dock uppståndelsen med ro.

– Det är kul att alla är intresserade. Det är väl ändå ett kvitto på att man gjort någonting bra, det är liksom inte så många som bryr sig om Bertil, 70, och om han har ont i benen när han går upp för trappen. Det är väl ändå någonting jag ser som positivt, att folk vill lyssna på mig. Men… Är man inte lika offentlig så tror jag… alla har perioder där träningen går sämre. Det är väl bara att det snappas upp lite mer med mig, säger hon till Sportbibeln.

Frida Karlsson, Sverige
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

Utspelen i Norge har inte undgått Frida Karlsson, men hon har inte mycket för uttalandena om hennes hälsa.

– Det är lite så här… Jag hade inte uttalat mig om politik, för jag vet ingenting, jag har ingen kunskap om det. Om de vet ungefär det som står i media om mig så har de kanske en procent av bilden, inte mer. Därför tycker jag att det… Alltså det tar ingenting på mig att de säger så där, säger hon.

”Det är onödigt”

Frida Karlsson menar att hon inte blir irriterad av det som sägs om henne.

– Jag blir typ inte det. Jag kan tycka att det är onödigt att säga någonting man inte vet någonting om, men det är inte så att det tar hårt, för jag vet att jag själv har en mycket tydligare bild av hur det är, och jag vet vad jag ska göra för att åka fortare och allt det. Det är samma där, de är intresserade, men jag vet vad jag ska göra.

211007 Frida Karlsson, skidor, intervjuas av media under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 7 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

För Frida Karlsson så har sommaren varit bra – hon säger själv att det kan ha varit hennes bästa sommar någonsin – och hon menar att det är svårt att prata om gränsen som signalerar för överträning, oavsett rutin.

– Den berömda gränsen som alla pratar om, den påverkas av många faktorer. Det är inte bara träna, sova, äta. Man kanske tål mer träning när man verkligen mår bra, rent privat – allt! Den där gränsen är inte ett antal timmar, det är ingen som vet var exakt den ligger. Ingen kan säga 100 procent vart sin gräns går, det finns en risk för alla. Sen tar man med sig erfarenheter, och har lärt mig mycket, och jag är fortfarande ung. 

LÄS MER: Avslöjar nu okända storbråket i skidlandslaget – Ebba Andersson gick till attack: ”De är inte mina kompisar”

Få våra nyhetsbrev!