Frida Karlssons tunga bakslag i jakten på en VM-plats: ”Vi får se..”

Frida Karlsson ska slåss om en VM-plats under SM-veckan i Sundsvall.
Men inför tävlingarna har den 19-årige supertalangen fått ett tungt bakslag.
Karlsson är ansträngd i luftrören och väljer att stå över 10 km klassiskt – men hoppas kunna tävla senare i veckan.

Skidvärlden har fått se en riktig supertalang komma fram det senaste året. Frida Karlssons framgångar har oroat i bland annat Norge, det efter att hon krossat sin norska rival Marie Helene Fossesholm i skidspåren.

Hyllas av stjärnorna

På JVM i förra veckan tog supertalangen två guld och ett brons (stafett) vilket har lett till att hon nu slåss om en plats i den svenska truppen till senior-VM. Förbundschefen Rikard Grip öppnar för att 19-åringen kan ta en plats i framför allt stafettlaget.
– Det finns definitivt de som har gjort det bra på JVM, som kan bli aktuella för att vara med i ett sådant här lopp, sa Grip till Sportbladet.

Åkare så som Charlotte Kalla och Therese Johaug har hyllat svenskan till skyarna. Den sistnämnde berättade i förra veckan att hon hade tagit ut Karlsson till VM om hon själv var svensk landslagschef.

Karlsson öppnar för VM

Senast i går gav Karlsson, som tidigare inte velat uttala sig kring VM, beskedet att hon kör för en VM-plats till mästerskapen i Seefeld, Österrike.
– Jag hade inga tankar om det alls i början av säsongen. Det har liksom växt i takt med att jag har gjort fina prestationer. Det har väl sjunkit in att det är möjligt och det känns väl väldigt inspirerande, sa Karlsson då.
– Jag känner mig redo att kliva in i seniorvärlden.

Frida Karlsson kommer tillsammans med den svenska skideliten vara på plats när SM-veckan i Sundsvall avgörs. Men i dag kom ett dystert besked inför den första tävlingen.

Tunga bakslaget

Frida Karlsson väljer att ställa in sin medverkan i loppet över 10km klassisk stil. Efter den senaste tidens många tävlingar har kroppen fått ta stryk.
– Jag är väldigt ansträngd i luftrören, säger Karlsson till Radiosporten.

Ebba Andersson och Charlotte Kalla är två av de främsta namnen som kommer till start i 10-kilometersloppet.

Sedan tidigare är det klart att Stina Nilsson inte tävlar efter den bristningen i låret som kan tvinga henne att avstå VM. Det har i sin tur öppnat upp en plats i framför allt sprinttruppen till VM, en plats den andra supertalangen Moa Lundgren mycket väl kan ta.

Frida Karlsson jagar fortsatt en VM-plats och hoppas att hon kan tävla senare under SM-veckan. Men i dagsläget är det inte värt att ta risken.
– Ja, det gör jag. Men vi får se hur mycket, säger hon till Radiosporten.

Dela om du vill se Frida Karlsson i den svenska VM-truppen!

LÄS MER: Norska skidstjärnans kritik – mot egna laget: ”Det gör så ont”

Anders Blomquists svar – efter svenska skidstjärnornas stenhårda sågning