Frida Karlssons syrliga kritik – slår nu tillbaka mot Norge(!) efter hårda orden om henne: ”Det är lustigt…”

Frida Karlssons tävlingsstopp har lett till kritik från norskt håll.
Nu slår hon tillbaka.
– Det är ju ganska lustigt att han uttalar sig om något där han har ungefär två procent av hela bilden, säger stjärnan till Expressen.

Frida Karlsson har växt fram till en av längdskidornas allra största stjärnor, och under två världsmästerskap i rad har hon radat upp medaljer. Enligt många anses hon vara den som står på tur som sportens stora gigant den dag Therese Johaug väljer att tacka för sig – men allt har inte varit frid och fröjd under hennes hittills korta karriär.

Kritik från Norge

Efter sitt stora genombrott tvingades Karlsson stå över stora delar av en säsong då hennes kropp inte var i balans, och även nu under sommaren har hon tvingats stå över tävlingar i rullskidor då hon tvingats dra i handbromsen efter att ha tränat för hårt. Detta har lett till diskussioner i Norge.

Frida Karlsson, skidor
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

Under sommaren kom experten och den förre norske längdchefen Vidar Löfshus med kritik mot det svenska teamet kring hur man hanterar Karlsson.

– Jag tycker mig se en tendens att hon ofta går in i väggen.  Hon är stundtals i kalasform. Sen går det en månad och så smäller det. Det är ju tränarna och de som är närmast henne som måste hålla henne i nackskinnet, sa han.

Stjärnans replik

Men nu slår Frida Karlsson tillbaka mot Löfshus.

– Det är ju inte så att han har sett min träningsdagbok. Det är ju ganska lustigt att han uttalar sig om något där han har ungefär två procent av hela bilden, säger stjärnan till Expressen.

210107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after at a training session on day 7 of Tour de Ski on January 7, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Frida Karlsson passar även på att tona ner betydelsen av att hon stått över tävlingar nu under början av hösten. Karlsson menar att det egentligen inte finns något problem, och att hon och teamet har full kontroll på situationen.

– Ja, det blev en stor grej av ingenting. Då skulle man lika gärna kunna skriva något om… farbror Bertil som har lite ont i benen och måste stå över dagens joggingrunda, säger hon.

LÄS MER: Vändningen efter allvarliga operationen – nya orden som ger hopp till Linn Svahn om OS: ”Jag väljer att…”

Få våra nyhetsbrev!