Frida Karlssons storsuccé i fel sport – skidstjärnan slog till direkt och fick en drömcomeback när hon lämnade skidorna hemma

Frida Karlsson är en av Sveriges största skidstjärnor.
Men nu har hon återigen bevisat hennes stora talang i andra idrotter.
Under helgen gjorde 24-åringen drömcomeback i ”fel” sport.

Trots att det är sommar och snön är långt borta så fortsätter svenska skidstjärnan Frida Karlsson att göra succé. Hon ligger just nu i hårdträning för den kommande vintern och skid-VM 2025 i Trondheim som väntar.

Fridas comeback

Ändå tar hon sig tid för att göra helt andra saker än att träna med skidor och stavar. För i helgen snörade hon på sig fotbollsskorna igen och gjorde comeback för sitt Remsle UIF.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240502 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

24-åringen var väldigt lovande i fotboll men valde i tonåren att satsa helhjärtat på längdskidor istället. Men kärleken till sporten finns fortfarande kvar och när Remsle tog emot Umedalen i division 2 gjorde Karlsson säsongsdebut.

Karlssons mål

Tillsammans med systrarna Hannah Karlsson och Fanny Karlsson blev storsuccé på planen. Redan i den 29:e minuten fastställdes slutresultatet till 3-1 när Hannah passade till Frida, som enkelt kunde stöta in bollen i öppet mål, se Fridas mål här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240211 Frida Karlsson of Sweden celebrates after women’s mass start 20 km during the FIS Cross-Country World Cup on February 11, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

Det blev en riktig drömcomeback för Frida Karlsson som bara hade varit inne på planen i tre minuter när hon gjorde segermålet, se videon här nedanför. Senaste gången skidstjärnan spelade en fotbollsmatch var den 5:e september 2022.

LÄS MER: Helena Ekholms nya jobb efter det tuffa avskedet till SVT – nu avslöjas anledningen till avhoppet: ”Ligger varmt om hjärtat”

Frida har tidigare berättat att hon var väldigt duktig som fotbollsspelare och att hon blev uttagen till ett elitläger för landets bästa spelare i sin årskull. Men istället valde hon skidorna och i dag är hon en av världens bästa längdskidåkare.

Vad tycker du om Frida Karlssons storsuccé? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se målet:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev