Frida Karlssons stora formbesked – knäckte Charlotte Kalla i skidpremiären

Frida Karlsson visar superform.
I premiären i Gällivare vann hon stenhård duell mot Charlotte Kalla.
– Jag vet att Frida är stark, det är bara att gratta henne till segern, säger Kalla.

Nästa vecka börjar den internationella skidsäsongen med den sedvanliga premiärhelgen i Ruka. Men redan i dag, fredag, smygstartade skidsäsongen med premiär i Gällivare.

”Hög internationell klass”

Då visade de svenska damerna upp storform – direkt. Ebba Andersson och Stina Nilsson saknas visserligen på grund av skador, men både Frida Karlsson och Charlotte Kalla deltog, dessutom med besked.

191122 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, efter skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

I 10 kilometer fritt så tog Frida Karlsson snabbt ett grepp mot Charlotte Kalla, och lite mer än halvvägs in i loppet så låg de båda cirka 30 sekunder före trean, Moa Lundgren.

– Charlotte Kalla och Frida Karlsson åker i en egen division. Det är väldigt hög internationell klass på det de gör, säger säger SVT:s Anders Blomquist.

”Bara att gratta henne”

Charlotte Kalla gjorde en stark avslutning och tog ikapp avståndet till Frida Karlsson, som dock avslutade bäst och till sist vann med 6,2 sekunder.

– Det var kul! Jag öppnade lite hårt kanske. Jag fick slita lite i mitten loppet sen kom jag tillbaka bra. Det brukar kunna bli så lite i början av säsongen. Jag brukar behöva försöka hålla igen lite mer i början, säger Karlsson till SVT.

191122 Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, och Moa Lundgren, IFK Umeå, på prispallen efter skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla deppade inte alltför mycket över andraplatsen.

– Jag är nöjd med genomförandet, jag vet att Frida är stark, det är bara att gratta henne till segern, säger hon enligt Aftonbladet.

Dela för att hylla våra skidhjältar!