Här är Frida Karlssons definitiva VM-besked – efter jättesuccén

Frida Karlsson är en av världens främsta skidlöften och tog en storslam på JVM.
I veckan tävlar hon, tillsammans med den svenska skideliten, på SM-veckan i Sundsvall.
Men 19-åringen har större mål i sikte – och säger att hon är redo att utmana om en plats i den svenska VM-truppen till Seefeld.

Frida Karlsson har stått för en makalös säsong. 19-åringen inledde med att utmana den svenska världseliten i Bruksvallarna och var före både Stina Nilsson och Ebba Andersson på 10 kilometer klassiskt .

Jättesuccé i JVM

I förra veckan gick Karlsson på knock i JVM, tog två guld och ett brons (i stafetten) och var bitvis helt överlägsen sina konkurrenter. Det har öppnat upp för en eventuell plats i den svenska truppen till skid-VM i Seefeld.

Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Efter de stora framgångarna har flera världsstjärnor uttalat sig om Frida Karlssons eventuella medverkan i VM.

Therese Johaug var en av dem, som hade tagit ut henne om hon själv var svensk landslagschef.
– Hon kan ju åka allt. Hon har en väldigt hög nivå både på sprint och på distans. Sverige har tidigare tagit ut yngre åkare, både Charlotte Kalla och Ebba Andersson så det hade varit kul om Frida fick chansen, sa Johaug i förra veckan.

Förbundschefen Rikard Grip har varit tydlig med att Karlsson inte var redo för att tävla i världscupen. Men senast i förra veckan konstaterade han att 19-åringen var aktuell för en VM-plats.

Rikard Grip. Foto: Bildbyrån

Till Sportbladet hintar han om att Karlsson kan vara aktuell för bland annat VM-stafetten.
– Det finns definitivt de som har gjort det bra på JVM, som kan bli aktuella för att vara med i ett sådant här lopp, säger Grip till Sportbladet.

Frida Karlsson om VM: ”Känner mig redo”

Frida Karlsson har själv inte uttryckt några större ord gällande att ta ut henne i truppen. Supertalangen har kört sitt eget race och gjort strålande resultat under säsongen.  Skulle en chans öppna upp sig står hon redo på startlinjen.

I veckan får hon, tillsammans med övriga svenska åkare, chansen att visa upp sig när SM avgörs i Sundsvall. Samtidigt som fokus ligger på de tävlingarna känner hon själv att hon har chansen att slå sig in i den stjärnspäckade svenska VM-truppen.
– Jag hade inga tankar om det alls i början av säsongen. Det har liksom växt i takt med att jag har gjort fina prestationer. Det har väl sjunkit in att det är möjligt och det känns väl väldigt inspirerande, säger Frida Karlsson till Sportbladet och fortsätter:
– Jag känner mig redo att kliva in i seniorvärlden.

Dela artikeln för att hylla Frida Karlsson!

LÄS MER: Charlotte Kallas hemliga guldvapen – belagd med tystnadsplikt: ”Får inte säga något”

Therese Johaugs känga mot Norge (!) – efter svenska uppvisningen