Frida Karlssons sköna utspel mot Therese Johaug – efter succén i Sverigepremiären: ”Hon säger ju själv…”

Två raka vinster i Gällivare.
Då skickar Frida Karlsson en passning till Therese Johaug.
– När hon är i dålig form ska jag vara där och hugga, säger stjärnan.

Skidpremiären i Gällivare blev en positiv historia för Frida Karlsson, och ett skönt kvitto på att hennes försäsong har varit utförd på precis helt rätt sätt. Stjärnan vann bägge loppen, båda i övertygande stil, och tycks vara i storslagen form inför premiären i världscupen, i Ruka, till helgen.

Passningen till Johaug

Efter söndagens tävling, och efter ytterligare en mäktig uppvisning av Karlsson, så fick hon självklart frågor om Therese Johaug, och den stundande duellen de två emellan, och då kom Karlsson med en passning.

– Hon säger ju att hon inte kommer att bli något bättre – så det viktiga är ju att jag tar steg framåt, säger hon enligt Expressen, och fortsätter:

– Jag får jobba mig närmare och närmare. Och när hon är i dålig form ska jag vara där och hugga.

211120 Frida Karlsson jublar efter skidloppet över 10km klassisk stil den 20 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Under lördagens lopp, 10 kilometer klassiskt, så vann hon med 16 sekunders marginal ner till Ebba Andersson, och närmare 50 sekunder till trean Charlotte Kalla. På söndagens 10 kilometer fritt var marginalen till Ebba Andersson än större, hela 29 sekunder.

– Allt känns väldigt bra just nu. Allt är under kontroll. Jag är i fas, säger hon.

”Vi pratar om världsklass”

Att Frida Karlsson är i stor form är inte direkt någonting som förvånar. Rapporterna från försäsongen har varit att hon är i kalasform, och nu fick hon ett tydligt kvitto på det, i form av dubbla, övertygande segrar.

– Vi pratar om världsklass när det gäller differens, Frida Karlsson är ett stort stort utropstecken den här helgen, säger experten Anders Blomquist i SVT.

211120 Frida Karlsson intervjuas efter skidloppet över 10km klassisk stil den 20 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Världscupen inleds på fredag, och schemat blir identiskt som det som var i Gällivare. Det vill säga: Sprint på fredagen, 10 kilometer klassiskt på lördagen och 10 kilometer fritt, jaktstart, på söndagen.

Therese Johaug har, precis som Frida Karlsson, övertygat under helgen, då hon var precis så överlägsen som många räknat med under Norges säsongspremiär. På söndagen vann hon, till exempel, med 35 sekunders marginal.

LÄS MER: Johanna Ojalas ärliga ord – om varför hon lämnade Vinterstudion för Viaplay: ”Jag tänkte att de var galna”

Få våra nyhetsbrev!