Frida Karlssons sköna gliring till norska rivalen Therese Johaug inför skidpremiären

Therese Johaug tror att Frida Karlsson vinner premiären.
Nu kommer svenskan med en skön gliring tillbaka.
– Hon vann 16-17 världscuper förra året. Och jag vann en…, säger svenskan på en pressträff i dag.

Fredag 27 november är det efterlängtad premiär för världscupssäsongen i finska Ruka. Där väntar tre lopp med sprint på fredagen, 10 km klassiskt på lördagen och en avslutande jaktstart på söndagen.

Johaugs utspel

Förra säsongen vann Therese Johaug premiären i Ruka och sedan dominerade hon världscupen stort resten av vintern. Inför årets premiär väljer norska skiddrottningen att lägga över favoritskapet till stortalangen Frida Karlsson.
– Nu får jag passa på att lägga över lite press på Frida. I fjol fick jag kritik för att jag var för snäll mot dem och tog hand om dem. Därför säger jag nu: Frida vinner i Kuusamo (Ruka), sa Johaug till norska Dagbladet.

Therese Johaug, skidor
200307 Therese Johaug of Norway after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Johaug har även pekat ut just Karlsson och Ebba Andersson som de stora konkurrenterna den här kommande vintern. Nu svarar svenskan på norska rivalens oväntade utspel inför premiären – med en skön gliring tillbaka.
– Hon (Johaug) vann väl 16-17 världscuper förra året. Och jag vann en… Så det är väl jag som ska vara favorit då!, säger Frida skämtsamt på måndagens upptaktsträff inför skidsäsongen.

Fridas gliring

Karlsson ser verkligen fram emot nya skidsäsongen med förhoppningen om att det ska bli en betydligt bättre säsong än fjolårets.
– Det känns bra. Jag känner mig trygg och har fått en bra träningssäsong bakom mig. Jag har ett år till i bagaget och jag är fortfarande ung, varje år är viktigt för mig. Jag känner mig i fas och redo för att dra igång den här säsongen, säger 21-åringen på pressträffen i dag.

Frida Karlsson, skidor
200804 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, poserar för ett porträtt under en presskonferens med svenska längdlandslaget den 4 augusti 2020 i Torsby. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0008

Frida Karlsson fick en motig fjolårssäsong som inleddes med ett långt tävlingsförbud från förbundet på grund av överträning och ett misslyckat hälsotest. Sedan återvände svenskan och avslutade på bästa möjliga sätt när hon vann säsongens sista tävling i Holmenkollen och besegrade Johaug i spurtduell.

Inför nya säsongen sprudlar unga svenskan av självförtroende och vill ställa upp i det mesta under säsongen. Samtidigt som hon vet sitt stora mål med säsongen.
– Allt jag får möjlighet att köra vill jag köra. Men målet är att pricka in min bästa form under VM, säger hon på pressträffen.

LÄS MER: Skidlegendaren Thomas Wassbergs kritik – mot regeringen: ”Det går ju att lösa”

Få våra nyhetsbrev!