Frida Karlssons revansch efter skräckbilderna – ärliga orden efter kollapsen: "Måste erkänna..."

Frida Karlssons revansch efter skräckbilderna – ärliga orden efter kollapsen: ”Måste erkänna…”

Frida Karlsson vann förra säsongens Tour de Ski.
Efter finalklättringen föll hon ihop på marken.
– Jag hoppas att jag inte ska hamna där igen, säger Karlsson nu till Sportbladet.

Det var i januari tidigare i år som Frida Karlsson, 24, gick i mål som etta i ”final climb” på Alpe Cermis i Tour de Ski. I och med det blev hon första svenska på 15 år att vinna tävlingen. Men direkt efter målgång kollapsade Karlsson, och tv-tittarna fick sig en skräckupplevelse.

Frida Karlssons kollaps

Efter att ha kommit in, fått filter runt sig och lite blåbärssoppa i sig kom beskedet efter en liten stund att Karlsson var okej. Tv-bilderna har hon sett i efterhand.
– Jag har ju fått bilderna till mig. Det var ett speciellt tillfälle, det var det ju. Jag hoppas att jag inte ska hamna där igen, säger 24-åringen till Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230304 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait with her two bronze and two silver medals for 10 km Free Technique (silver), Skiathlon (silver), 30 km Classic Technique (bronze) and 4 x 5km Relay (bronze) after the Medal ceremony for Cross Country Skiing during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2023 in Kranjska Gora. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0534

Nu är försäsongsträningen i full gång för skidåkarna inför nästa säsong som drar igång sista helgen i november. Senast kommer flera av de svenska landslagsåkarna från ett höghöjdsläger i Livigno. Men Frida Karlsson har också hunnit återvända till Alpe Cermis under sommaren.

LÄS MER: Jonna Sundlings helt ärliga ord om sig själv – erkänner nu stora utmaningen inför säsongen: ”Otroligt svårt”

Fick revansch

På platsen för hennes kollaps i vintras stod det den här gången intervaller på schemat.
– Det var kul, det var ett bra intervallpass. Efter en intervall var man uppe vid målet och så var det fyra intervaller kvar. Då inser man att det är en ännu längre backe än vad vi åker annars.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230306 Frida Karlsson efter sin hemkomst från skid-VM den 6 mars 2023 i Sweden. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0167

Karlsson avslöjar att hon inför träningspasset dock inte var helt hundra.
– Jag måste erkänna att jag hade en liten klump i magen innan. Men det var skönt, då fick man ta lite revansch på den, säger hon.

LÄS MER: William Poromaa bryter tystnaden efter uppbrottet med Frida Karlsson – nya kärleksbeskedet: ”Väldigt skönt”