Frida Karlssons oväntade drag inför premiären – har nu bestämt sig: ”Jag ringde och sa: ‘Glöm mig inte!’”

Premiärhelg i Ruka.
Då vill Frida Karlsson tävla – under samtliga tre dagar.
– Jag ringde och sa: ”Glöm inte!”, säger stjärnan.

Skidsäsongen är nu bara dagar bort och på fredag är det äntligen dags för världscupen, då tävlingarna traditionsenligt börjar i finska Ruka. Och i Sverige finns det all anledning att vara förvantsfull på vad som komma skall, åtmistone om man ser till Frida Karlssons form.

Vill köra sprinten

Svenskan har tvingats stå över tävlingar och träningsläger under sommaren, men i helgen bevisade hon att hon toppat formen helt rätt, då hon dominerade fullständigt under genrepet i Gällivare. Under lördagen var avståndet 16 sekunder ner till Ebba Andersson, och på söndagen ökade det ytterligare, då det var fristil i stället för klassisk stil.

211118 Frida Karlsson, Sollefteå, intervjuas under en pressträff inför Sverigepremiären i Skidor den 18 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Upplägget i Gällivare är precis samma som det i Ruka, med sprint på fredagen, klassiskt på lördagen och fritt på söndagen – och om Frida Karlsson själv får bestämma så kör hon alla tre distanser. Karlsson har gjort sig känd som en distansåkare av rang, och har inte kunnat hävda sig riktigt i sprint, där Sverige har flera världsåkare, men nu vill hon göra en större satsning på det – med start redan i Ruka.

– Jag kommer i alla fall att höja flaggan för att jag vill åka sprinten också, säger Frida Karlsson till Expressen, och fortsätter:

– Jag känner ju att jag har potential i sprint också.

”Jag ringde och sa…”

Sverige har ett redan stjärnfyllt sprintlag, som dock saknar Jonna Sundling, som gjorde illa handen under sprinten i Gällivare. Karlsson har nu berättat för ledningen att hon vill köra samtliga tre dagar.

– Ja, jag ringde till Stefan (Thomson, damtränare) och sa: ”Glöm mig inte!”

211120 Frida Karlsson intervjuas efter skidloppet över 10km klassisk stil den 20 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Frida Karlsson tror dessutom att det kan gynna hennes chanser i OS.

– I OS känner jag att sprintstafetten kan passa mig väldigt bra.

LÄS MER: Frida Karlssons sköna utspel mot Therese Johaug – efter succén i Sverigepremiären: ”Hon säger ju själv…”

Få våra nyhetsbrev!